Motorsport

Geslaagd optreden Gebben van Venrooy Kawasaki in Assen

ASSEN - Voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki team was de MXGP in Assen op meerdere fronten een geslaagd evenement. De ca. 200 uitgenodigde gasten hebben kunnen genieten van al het motorsport spektakel wat voorbij kwam en waren getuige van de presentatie van de line-up van het team voor 2019.

De ONK Speedway in Veenoord

VEENOORD - De Nederlandse top heeft zich aangemeld om de ONK-wedstrijd op 28 en 29 september te verrijden in Veenoord. Het is voor de organisatie een grote vraag wie de wedstrijd zal winnen mede omdat het om de tweede en laatste wedstrijd gaat in het kampioenschap. De eerste wedstrijd is verreden in het Belgische Heusden-Zolder met daar als Nederlandse winnaar Henry van der Steen.

Delina Kruit pakt eerste WK punten

EMMER COMPASCUUM - Vorige week mocht Delina Kruit deelnemen tijdens het Wereld kampioenschap grasbaanraces 125cc specials in het Zuid Franse Morizes. Ze wist daar in de eerste twee series netjes mee te komen en had haar eerste WK puntje binnen. In de derde serie ging ze helemaal als een speer en reed zelfs 2 ronden op de derde plaats. Helaas vloog ze in de laatste ronde hard van de motor af.

Bennie Streuer vecht als leeuw: tweede plaats

KROATIE - Met een zwaar bevochten tweede plaats op zondag en de derde positie op zaterdag heeft Bennie Streuer een prima indruk achter gelaten bij de voorlaatste WK-zijspanrace van dit seizoen. Nadat de coureur uit Grolloo zaterdag al een prima indruk had achtergelaten met de derde plaats, maakte zijn tweede plek zondagmiddag nog meer indruk.

Tweemaal twaalf voor Endeveld in Assen

ASSEN - Kees Endeveld (Grolloo) heeft met bakkenist Jeroen Remmé (Zwolle) op het TT Circuit Assen ervaren dat hij steeds beter overweg kan met de 600cc Kawasaki, maar dat het leerproces nog in volle gang is. Tijdens de IDM/ONK race, dit weekend, behaalde Team Drugsadvies Sidecar Shop tweemaal de twaalfde plaats in een deelnemersveld met concurrenten die allen met een 1000cc machine reden.