Conijn en Boegh Damm scoren goed in de Dutch Masters in Lichtenvoorde

LICHTERVOORDE - Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is tijdens de finale wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross MX2 in Lichtenvoorde in de top tien geeindigd.


Dit goede resultaat werd behaald met een elfde en een zevende plaats in de manches waarmee hij zevende werd in het dagklassement. Ook teamgenoot Bastian Boegh Damm kwam met een elfde plaats goed tot scoren. De finalewedstrijd werd onder grote publieke belangstelling verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Speciaal voor deze wedstrijd was de formule van de wedstrijd iets aangepast en zo stond er op de zaterdag een kwalificatiewedstrijd op het programma.

Tijdens de tijdtraining op zaterdag lieten de beide rookies zien zich goed thuis te voelen op het circuit in Lichtenvoorde. Marcel (32) perste er een negende tijd uit en Bastian kwam tot een dertiende tijd. Tijdens de kwalificatierace op zaterdag waren zowel Marcel als Bastian betrokken bij wat schermutselingen in de eerste bocht. Marcel knokte zich naar voren en finishte op een elfde positie terwijl Bastian na nog een valpartij de Kawasaki als negentiende over de finish stuurde. Deze uitslag was bepalend voor de startopstelling in de manches. Na de start van de eerste manche lieten zowel Marcel als Bastian zich wat wegduwen in de eerste bocht. Voor beide rijders was het een kwestie van achtervolgen vanaf de eerste ronde. Marcel wist nog terug te komen naar een elfde plaats maar Bastian kwam mede door een valpartij niet verder dan een zeventiende positie.

Tijdens de start van de tweede manche zaten beide Kawasaki-rijders er wel goed bij. Na een goed gereden wedstrijd wisten zowel Bastian (403) als Marcel zich de top tien in te rijden. Marcel finishte op een mooie zevende positie en Bastian op een negende positie. Dit was voor beide rijders het beste resultaat in de Dutch Masters dit seizoen. In de daguitslag werd Marcel zevende en Bastian elfde. In de eindstand van de Dutch Masters of Motocross is Marcel op een dertiende plaats geeindigd en omdat Bastian verschillende wedstrijden heeft moeten missen door een blessure, kwam hij tot een tweeëntwintigste positie. Aankomend weekend zal het Gebben van Venrooy Kawasaki team met Maxime Desprey aan de start komen in de Grand Prix van Loket in Tsjechie, ook Marcel en Bastian komen hier in actie in het EMX250 Kampioenschap.

Daguitslag Dutch Masters MX2 Lichtenvoorde:
1 Brian Bogers 47 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 47 Pnt
3 Thomas Covington 40 Pnt
4 David Herbretau 36 Pnt
5 Ruben Fernandez 31 Pnt
7 Marcel Conijn 24 Pnt
11 Bastian Boegh Damm 16 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda