Sven van der Mierden op het podium in Galvin Cup in Oss

OSS - Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de derde wedstrijd om de Galvin Cup in Oss op het podium geeindigd. In beide manches vocht hij goed mee in de top drie en wist met een 2-3 in de manches derde te worden in het dagklassement. Michel Schoenmakers reed in beide manches een sterke inhaalrace en wist met een 8-9 in de manches achtste te worden in de daguitslag.

De opkomst was groot en met 48 rijders tegelijk in de baan was het druk op het circuit. Sven begon overtuigend aan de dag door in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten. Michel kwam in zijn snelle ronden vaak langzamere rijders tegen waardoor hij er niet in slaagde om de perfecte ronde neer te zetten. Toch sloot hij de sessie af als veertiende en had hiermee voldoende keuze achter het starthek.

Voor de eerste manche werd het circuit nog even uitvoerig bekeken door de rijders. Toen de eerste manche begon, was het Sven die het beste uit de start kwam en op een vijfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gedurende de wedstrijd nam hij de derde plaats over en ging het gevecht aan om de tweede plaats. Sven wist dit gevecht in zijn voordeel te beslissen en kwam als tweede over de finish. Michel wist op zijn 250F tussen de zwaardere MX1 machines geen goede start te pakken en had veel werk te doen om naar voren te komen. Dit lukte goed en in een wedstrijd waarin hij tot in de slotfase heeft geknokt voor wat hij waard is, wist hij als achtste over de finish te komen.

In de tweede manche zat Sven er minder goed bij na de start en had meer werk te doen om naar voren te komen. Toen hij aan kwam op een derde plaats hadden de twee kopmannen al een gat weten te slaan. Sven wist het gat te dichten naar de tweede man maar had helaas te weinig tijd om deze positie over te nemen en werd als derde afgevlagd. Voor Michel was de tweede manche een kopie van de eerste manche. Hij kwam na een slechte start hard terug naar voren en wist er een negende plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Sven met een derde plaats op het podium en Michel sloot de dag af als achtste. Aankomend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL team van start gaan in de Nederlandse Grand Prix in Assen.


`

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda