Gebben van Venrooy Kawasaki team dicht in de buurt van de punten in EMX250 Zwitserland

FRAUENFELDHet Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de voorlaatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Zwitserse Frauenfeld gevochten voor de punten. In de eerste manche kwam Bastian Boegh Damm in de beginfase ten val en moest hij met een afgebroken voetsteun en een pijnlijke nek opgeven.

Ondanks de pijn in zijn nek reed hij in de tweede manche lang in de punten maar moest het tempo op een gegeven moment laten zakken en finishte als 23ste. Marcel Conijn kwam in de eerste manche een aantal keren ten val op het gladde circuit en kwam daardoor niet verder dan een 32ste plaats. In de tweede manche reed hij op de rand van de punten maar door een valpartij in de laatste ronde moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een 27ste positie.

Zowel Bastian(403) als Marcel lieten in de tijdtraining zien dat het met hun snelheid goed zit. Marcel kwalificeerde zich met een negende tijd in zijn groep rechtstreeks voor de wedstrijd. Ook Bastian had de juiste lijnen al snel gevonden en zette in de andere groep een scherpe achtste tijd op de klokken.

Met goede hoop begonnen beide rijders aan de eerste manche. Bastian kreeg al snel een tegenslag voor de kiezen want hij kwam ten val waarbij hij werd aangereden. Hierbij brak zijn voetsteun af, wat het einde van de wedstrijd betekende. Ook Bastian zelf was er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen en had een zeer pijnlijke nek. Marcel begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de top tien uit de start. Helaas kwam hij op het door de regen glad geworden circuit een aantal keren ten val waardoor hij op een teleurstellende 32ste plaats over de finish kwam.

De tweede manche werd op zondagochtend onder droge omstandigheden verreden. De baan lag er goed bij en beide rijders stonden uitermate gemotiveerd achter het starthek. Bastian (32) pakte een hele goede start maar moest het tempo vanwege zijn pijnlijke nek laten zakken. Ondanks dit vocht hij voor wat hij waard was maar finishte met een 23ste plaats net buiten de punten. Marcel kwam bij de start in het gedrang terecht en moest aan een inhaalrace beginnen. De rijder van Terschelling vocht zich naar voren en kwam op de rand van punten te rijden. Helaas gooide een valpartij in de laatste ronde roet in het eten waardoor hij genoegen moest nemen met een 27ste plaats.

Maxime Desprey kon vanwege een polsblessure niet aan de start verschijnen in Zwitserland maar hoopt er aankomend weekend bij de Grand Prix van Zweden weer terug bij te zijn.

Daguitslag EMX250 Zwitserland:
1 Tristan Charbonneau 45 Pnt
2 Morgan Lesiardo 41 Pnt
3 Mathys Boisrame 33 Pnt
4 Marshal Weltin 32 Pnt
5 Jed Beaton 31 Pnt
28 Bastian Boegh Damm 0 Pnt
30 Marcel Conijn 0 Pnt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda