William Kruit voor de derde keer Nederlands Kampioen.

In 2015 en 2016 wist William al twee keer de Nederlandse titels binnen te halen in de 125cc specials/speedway en in 2017 maakte hij de overstap naar de klasse specials nationaal op een 500cc. Ook in deze klasse wist hij als 16 jarige zijn mannetje te staan door direct in zijn eerste jaar de titel te pakken.

Dit ging niet altijd zonder slag of stoot want eind juni brak hij nog zijn enkel tijdens een speedway evenement in België. Ondanks zijn gebroken enkel reed hij daar ook nog de finale. Drie weken later reed hij alweer een wedstrijd mee tellend voor het kampioenschap en werd daar al weer tweede.

Dit seizoen moest hij 8 wedstrijden strijden om de titel. Hij werd uiteindelijk met 11 punten voorsprong de nieuwe Nederlands kampioen in de klasse Specials nationaal. Wij willen alle sponsoren en iedereen die ons dit seizoen heeft geholpen heel erg bedanken want zonder deze hulp zou zo’n resultaat niet lukken. We hopen jullie voor het volgend seizoen dan ook weer aan onze kant te hebben.

Dit seizoen staat William nog 2 keer aan de start. Namelijk 24 september in Roden tijdens de Wereld kampioenschappen landenteams. Hij strijd daar met 2 andere Nederlandse coureurs in de klasse nationalen tegen Engeland en Duitsland. Op 30 september staat hij aan de start in Veenoord in de klasse speedway nationaal waar hij zeker zijn best gaat doen om op het hoogste podium trede te mogen staan. Ook zijn zusje Delina strijd daar maar zij rijd in de 125cc klasse. (foto Johan Slagter)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda