In deze categorie

Wielrennen

25e Zuidenveldtour

DALEN - Zoals al eerder aangekondigd, wordt op zaterdag 30 april 2016 voor de 25e keer de Zuidenveldtour gereden. Een zilveren jubileum dus, waarmee deze wedstrijd toetreedt tot een zeer select groepje van Nederlandse wielerklassiekers.
Reageer!

Elmar Reinders weer op het podium

MEERKERK - Elmar Reinders (Emmerschans) heeft zijn succesvolle voorjaarscampagne voortgezet met alweer een podiumplaats. Dit weekend werd hij 2e in de Arno Wallaard Memorial, een UCI-klassieker door het polderlandschap van de Alblasserwaard.
Reageer!

Presentatie wielerploeg Velo51 Cycling

EMMEN - In een stijlvolle en goed gevulde showroom bij Broekhuis Emmen presenteerde de wielerploeg Velo51 Cycling Team haar sponsoren en renners. Een mooie mix van jonge talenten en door de wol geverfde routiniers toonden hun frisse tenue en spraken hun ambities uit voor het wielerseizoen 2016.
Reageer!

Afzien in Omloopdoor het land van de Kleine Hein

EMMEN – Afgelopenzaterdagwerd de Omloop door het land van Kleine Hein gereden. De voorspelderegenbuienblevenuit, maar daarstondtegenover, dat het hard waaide. Feitelijk was het ideaalweervooreenklassieker. In plaats van pelotons, die langgeslotenblijven, werder nu vanaf het vertrekstrijdgeleverd.. Na afloop had elkerennerzijneigenverhaal, maar over één ding was iedereen het eens: het was loodzwaar.Bij de amateurs wareneruiteindelijkvierrenners, die in de eindsprintmoestenuitmakenwie het sterkst was. De zegegingnaarHarkoKievit. Pim van den Berg, die tegenwoordig in Nieuw-Schoonebeek woont, werd 3e en MarthijsWegdamuit Dalen won afgetekend de sprint van het peloton. Slechts 36 nieuwelingenwerdengeklasseerd met Axel van der Tuuk alswinnaar. Ookbij de meisjes was ersprake van eenvroegekopgroep met daarin de laterewinnares Nicole Steigenga In de achtervolgendegroepreden Floor Weerinken ook de debuterendeLiekeNooijen. Ook Yvet Schoonewille en Rose Kloesededen het prima en haalden de finish. Minder goed verging het Arianna Pruisscher, de winnares van 2015. Aanvankelijk reed zij in de eersteachtervolgendegroep, zakte later terugnaar de tweedeomvervolgensuitbeeldteverdwijnen. Voorin was Nicole Steigenga, die vorigjaar in Emmen Nederlandskampioenwerd, de sterkste.
Reageer!

Afzien in Omloop van de Kleine Hein

EMMEN - De weersvoorspellingen beloofden weinig goeds voor zaterdag, de dag waarop de Omloop door het land van Kleine Hein zou worden gereden. De voorspelde regenbuien bleven gelukkig uit, maar daar stond tegenover, dat het hard waaide.
Reageer!

Elmar Reinders op het podium in Zeeland

PHILIPPINE – Zoals gebruikelijk kent Elmar Reinders weer een sterk voorseizoen. De renner uit Emmerschans is elke week voorin te vinden en dat was ook weer het geval in Zeeland, waar de Omloop van de Braakman werd gereden.
Reageer!

Floor Weerink winnares in Duitsland

BÖRGER - Bij gebrek aan wedstrijden in eigen land, staken heel veel Nederlandse wielrenners de grens over om in Duitsland deel te nemen aan de 6e GP der Gemeinde Börger. Niet zonder succes, want in de meeste gevallen waren het de Nederlanders, die er met de hoofdprijzen vandoor gingen. Floor Weerink uit Exloo greep de zege bij de junior-vrouwen.
Reageer!

Theaterkoor Dwarzz viert tienjarig bestaan in VanSlag

BORGER – Op het toneel van Cultuurpodium VanSlag in Borger staat op zaterdag 16 en zondag 17 april het bijzondere theaterkoor Dwarzz. Het Drentse koor viert dan het tienjarig bestaan. Dwarzz is opgericht in 2006 en wist al vrij snel dat het niet een ‘gewoon’ koor zou worden.
Reageer!

Tijmen Eising tweede in Portugal

PORTUGAL - Tijmen Eising rijdt met de Metec-ploeg momenteel een rittenkoers in Portugal. In de beide eerste etappes kwamen de Nederlanders er niet aan te pas, maar in de 3e etappe (vrijdag) was het raak. Johim Ariesen (Rhenen) won de sprint en Eising (rechts op de foto) maakte het succes voor zijn ploeg compleet door als 2e te finishen. Een dag later won Jarno Gmelich Meijling (ex-winnaar van de Gouden Pijl) de 4e etappe.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda