Havik winnaar tijdrit topcompetitie

EMMEN - De Nederlandse topcompetitie voor wielrenners is voortgezet in Emmen met een individuele tijdrit over een afstand van 27 kilometer. De organisatie was in handen van Jansen Event-sportmanagement.

Om de minuut ging er een renner van start op het Raadhuisplein. Via Westenesch leidde het traject door ’t Haantje en Odoornerveen. De renners kwamen Emmen vervolgens weer binnen via de Sluisvierweg. Als winnaar kwam Piotr Havik uit de bus. De renner uit Bergambacht klokte een tijd van 33 minuten en 29 seconden. Luuc Bugter (Nijmegen) moest 43 seconden toegeven en Ike Groen (Tuitjenhorn) completeerde het podium als derde met een achterstand van 50 seconden.

De plaatselijke favorieten speelden geen rol van betekenis. Tijmen Eising werd geklasseerd als 24e met een achterstand van bijna 2 minuten en Gert Jan Bosman, die al geruime tijd in Nijverdal woont, kwam als 34e uit het strijdperk.

Door deze resultaten is Tijmen Eising in het algemeen klassement gezakt naar de 6e plaats. Leider in dit klassement bleef Robbert de Greef, die zijn positie knap verdedigde met een 4e plaats in de tijdrit. De uiteindelijke winnaar van de topcompetitie kan een profcontract bij Roompot tegemoet zien. Er resteert nu nog één wedstrijd, namelijk de Eurode omloop in Zuid-Limburg op 17 september.

Uitslag:
1 Piotr Havik, Bergambacht 33:29
2 Luuc Bugter, Nijmegen op 43 sec.
3 Ike Groen, Tuitjenhorn op 50 sec.
4 Robbert de Greef, Geldrop op 52 sec.
5 Gerco Pastoor, Eemdijk op 55 sec.
6 Hartthijs de Vries, Kollum op 56 sec.
7 Adriaan Janssen, Diepenveen op 57 sec.
8 Joost van der Burg, Nootdorp op 1:06
9 Robin Löwik, Vriezenveen op 1:16
10 Jan Maas, Huybergen op 1:19
24 Tijmen Eising, Emmen op 1:55
34 Gert Jan Bosman, Nijverdal op 2:22

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda