Para-Cycling World Cup komt naar Emmen

EMMEN - In Emmen wordt van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap, ook wel para-cycling genoemd, gehouden. De UCI Para-Cycling Road World Cup in Emmen is één van de drie wereldbekerwedstrijden die in 2017 wordt verreden.

Er verschijnen meer dan 300 wielrenners uit 31 landen aan de start. Het Nederlandse team is sterk vertegenwoordigd en de verwachtingen zijn hoog gespannen aangezien het team na de wereldbekerwedstrijden in Italië en België de medaillespiegel aanvoert. Bovendien zijn er veel Paralympisch kampioenen van Rio in actie te zien.

De wedstrijden starten dagelijks vanaf 10.00 uur en de toegang is gratis. De start en finish vinden plaats rondom de JENS Vesting (FC Emmen Stadion).

De komende jaren is Emmen het strijdtoneel van para-cycling. Ook in 2018 vindt de wereldbeker hier plaats met als hoogtepunt de wereldkampioenschappen in 2019. Deze wereldkampioenschappen vinden plaats in een pre-paralympisch jaar waarbij dit evenement geldt als belangrijkste kwalificatiemogelijkheid voor de Paralympische Spelen in Tokio in 2020.

Para-cycling bondscoach Eelke van der Wal vindt het ‘geweldig’ dat Emmen de komende jaren prominent op de wedstrijdkalender aanwezig is: ‘Zo laat Nederland zien dat het niet alleen meedoet om de prijzen, maar ook de verantwoordelijkheid neemt voor het verspreiden van deze sport in de wereld. Als TeamNL stelt het ons in staat om ons nog verder te ontwikkelen, want nu kunnen we naast alle toppers met veel jonge talenten aan de start komen.’

Rondweg
De iconische wielerbaan en de Rondweg vormen het decor voor de verschillende onderdelen van de World Cup. Een deel van de Rondweg verkeersvrij gemaakt om de wielrenners de mogelijkheid te bieden om fantastische prestaties te leveren dankzij een parcours met brede wegen en goed asfalt. Op vrijdag wordt de individuele tijdrit gereden, op zaterdag staat de wegwedstrijd op het programma en de wereldbekerwedstrijd wordt afgesloten met de ploegenachtervolging. De afstand van deze onderdelen is afhankelijk van de klasse waarin de wielrenners zijn ingedeeld.

Kjeld Nuis

Niet alleen voor de wielrenners wil Emmen een geslaagd wielerevenement organiseren, maar ook voor de inwoners van Emmen. Daarom worden er op zaterdag 1 en zondag 2 juli (11.00 tot 15.00 uur) uitdagende sport- en spelactiviteiten (gratis) voor alle leeftijden georganiseerd op het Sport & Fun Plein. Zo kunnen bezoekers het record van paralympiër Jennette Janssen in een handbike proberen te verbreken. Op zondag 2 juli geeft schaatsheld Kjeld Nuis een gratis wielerclinic aan kinderen t/m 12 jaar bij WSV Emmen. Aanmelden voor deze wielerclinic is verplicht via www.cyclingdrenthe.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda