BETAALD VOETBAL

Vandaag in de FC Emmen nieuwsbrief

- Zaterdag 3 augustus: FC Emmen - FC Groningen - Heeft u uw businesskaarten al opgehaald? - Geldigheid consumptiemunten

Eerste overwinning voor SV Meppen

ROSTOCK - SV Meppen pakte zaterdagmiddag in Rostock voor 12300 toeschouwers de eerste overwinning in de 3e Bundesliga. Na een ruststand van 0-0 won de promovendus met 2-1 van Hansa Rostock. In de eerste helft werd er niet gescoord en werd SV Meppen wel al een beetje in het zadel geholpen door een rode kaart bij het iets beter spelende Hansa Rostock.

Prima spelend FC Emmen klopt Heracles Almelo

EMMEN - FC Emmen lijkt klaar voor de naderende competitie. Dat zou de conclusie kunnen zijn na de prima 2-0 overwinning op eredivisie subtopper Heracles Almelo. De Almeloërs kregen ook kansen maar misten de scherpte die er met name bij Cas Peters wel was. Hij nam wederom alle Emmer treffers voor zijn rekening. Opmerkelijk was verder dat FC Emmen in de tweede helft drie keer de paal trof.

SV Meppen ook tegen FC Magdeburg onderuit

MEPPEN - SV Meppen is er niet in geslaagd om de eerste thuisoverwinning te pakken. In de Hansch-Arena verloren de blauwhemden na een 1-1 ruststand met 1-2 van FC Magdeburg. Het waren de bezoekers die vanaf het begin probeerden SV Meppen onder druk te zetten en dat had snel succes. In de 5e minuut was het Andreas Ludwig die FC Magdeburg al snel op een 1-0 voorsprong wist te zetten.

FC Emmen in extra tijd onderuit tegen FC Groningen

EMMEN - FC Emmen trekt in oefenduels tegen FC Groningen doorgaans aan het kortste einde maar leek op de Veendammer Langeleegte te breken met die gewoonte. Het duel scheen in 3-3 te eindigen maar in de extra tijd prikte Tom van Weert alsnog de winnende treffer voor de eredivisieploeg binnen. Met de 4-3 uitslag viel echter wel mee te leven. FC Groningen ontkwam daarmee immers aan gezichtsverlies, terwijl een nederlaag met een doelpunt verschil voor FC Emmen nog zo gek niet is.