FC Emmen kan niet verrassen in Rotterdam

ROTTERDAM – FC Emmen heeft zaterdagavond in De Kuip in Rotterdam niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Feijenoord. De vierde wedstrijd in deze nog jonge competitie in de Eredivisie werd na een 0-0 ruststand uiteindelijk nog geflatteerd met 4-0 verloren.

FC Emmen wist aanvankelijk goed met Feijenoord mee te kunnen door het lage tempo dat op de mat werd gelegd. Feijenoord wist FC Emmen vooral in het eerste kwartier wel vast te zetten in de zestien, maar kwamen niet te scoren. De beste kans in de eerste helft kreeg FC Emmen via Rui Mendes die na bijna een half uur spelen de bal zo binnen kon schieten maar tegen het zijnet knalde. Zo stond het halverwege de wedstrijd nog gewoon 0-0.

In de tweede helft probeerde Feyenoord het tempo wat op te voeren, maar de verdediging van FC Emmen verdedigde aanvankelijk prima. Tot zes minuten voor tijd, want daarna sloeg Feijenoord nog even genadeloos toe en voorkwam dat de Emmenaren nog een puntje mee konden nemen. Na een subtiel hakje van Hancko opende Timber de score. 1-0. FC Emmen probeerde nog wel iets terug te doen, maar Richairo Zivkovic en Rui Mendes kregen enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar wisten die niet te verzilveren.

Feyenoord sloeg helaas voor FC Emmen in de laatste paar minuten nog even keihard toe. Invaller Gimenez scoorde de 2-0 en uiteindelijk bepaalden achtereenvolgend Rasmussen en Szymanski de eindstand op 4-0. Door de nederlaag zakte FC Emmen een plaatsje doordat Sparta na de 1-0 winst op Go Ahead Eagles ook op 4 punten kwam maar een beter doelsaldo heeft. Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard dat met 2-1 van Heerenveen verloor staan beiden met 0 uit 4 onderaan op de ranglijst.

Invaller Lorenzo Burnet probeert hier Danilo (9) achter zich te laten. (foto Gerrit Rijkens)

Jari Vlak krijgt van QuintinTimber (8) die de 1-0(scoorde, geen ruimte om iets op te zetten. (foto Gerrit Rijkens)

Lorenzo Burmet (18) ziet dat doelman Eric Oelschägel kansloos bij de 2-0 van Santiago Gemenez (29) (foto Gerrit Rijkens)