FC Emmen rode lantaarndrager na onnodig verlies in Deventer

DEVENTER - FC Emmen is er niet in geslaagd om de drie zo belangrijke punten mee te nemen uit Deventer. In De Adelaarshorst verloren de Meerdijk bewoners na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 2-0 van Go Ahead Eagles. Na een eerste half uur waarin FC Emmen een drietal mogelijkheden kreeg via Richairo Zivkovic en Jari Vlak op voorsprong te komen, maar in de omschakeling en slecht verdediging plotseling tegen een tegentreffer opliep.

Go Ahead Eagles kreeg de eerste doordat Miguel Araujo niet goed oplette en Isac Lindberg zijn inzet in eerste instantie door Eric Oelschlägel zag gekeerd. Een minuut later was het wel raak doordat Oliver Edvardesen plotseling vrij voor doel werd gezet en met een fraaie lob kon scoren. 1-0.

Met deze minieme achterstand begon Emmen voortvarend aan de tweede helft, maar was het Go Ahead Eagles dat de eerste kans, maar Oelschägel een inzet van verdediger Bas Kuipers keerde. In de tegenaanval leek FC Emmen even gevaarlijk te worden via de voor Keziah Veendorp in het veld gekomen Mohamed Bouchouari, maar dat leverde alleen een hoekschop op en Ole Romeny bij zijn inzet doelman Jeffrey de Lange op zijn weg vond.

Nadat Edvardsen met zijn tweede van de middag de 2-0 scoorde zakte het geloof bij FC Emmen tot een laag pitje. FC Emmen probeerde wel alles, maar de thuisclub leek zelfs nog op 3-0 te komen via invaller Sylla Sow, werd zijn treffer werd terecht afgekeurd nadat de aanvaller een elleboog op de neus van Lucas Bernadou ramde. Bernadou moest na deze aktie met een gebroken neus van het veld. Door deze 2-0 nederlaag is FC Emmen nu op doelsaldo naar de laatste plaats op de ranglijst gezakt.

Ole Romeny kijkt weinig ruimte om de zestien binnen te stormen. (foto: Gerrit Rijkens)

Miguel Araujo en Jari Vlak zien een voorzet onderschept door een speler van Go Ahead Eagles (foto Gerrit Rijkens)

Mohamed Bouchouari probeerde een voorzet te plaatsen, maar die leverde geen succes op (foto Gerrit Rijkens)