FC Emmen pakt punt met tegen SC Heerenveen

EMMEN - In een weer bomvol stadion De Oude Meerdijk wast FC Emmen een punt over te houden aan de wedstrijd tegen het hoger geplaatste SC Heerenveen na een 0-0 gelijkspel. Een goed resultaat na de uitduels in Rotterdam en Deventer.


Door het punt is FC Emmen één plek geklommen op de ranglijst en zijn FC Volendam op doelsaldo gepasseerd. FC Emmen was in de eerste helft de gevaarlijkste plo eg en kreeg één echte grote kans af na een aanval via Lucas Bernadou, Rui Mendes en eindstation Richairo Zivkovic gleed de voorzet van Mendes net naast de goal van Andries Noppert.

Daarvoor had Emmen al enkele mogelijkheden via Mark Diemers en Jari Vlak niet kunnen verzilveren. SC Heerenveen kon het spel ook niet maken en kwam niet één keer in doelrijpe kans.

Ook in het tweede bedrijf was Emmen bovenliggend. Heerenveen bleef hopen op de counter, maar Emmen gaf geen krimp ook al kregen de Friezen nog wel een mooie kans, maar Milan van Ewijk presteerde het om de bal naast een bijna leeg doel te plaatsen. In de laatste twintig minuten was Emmen het dichtst bij de 1-0. Mendes en invallers Mohamed Bouchouari en Jasin-Amin Assehnoun kregen de bal echter niet achter Noppert. Eindstand derhalve 0-0.


Mark Diemers probeert zich hier de ontdoen van twee Heerenveen spelers.


Richairo Zivkovic zelf gleed de voorzet van Mendes net naast de goal van Andries Noppert

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda