FC Emmen stuurt FC Utrecht met een 3-2 weer naar huis

EMMEN – Na een 1-2 ruststand stelde FC Emmen in de tweede helft orde op zaken en won uiteindelijk met 3-2. De eerste zege van het seizoen is binnen nadat een week geleden in de slotfase tegen RKC Waalwijk de volle winst had laten liggen. FC Emmen begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden maar stond met de rust wel met 1-2 achter.

In de tiende minuut kopte Anastasios Douvikas(9) de bal vanuit een hoekschop tegen het net nadat Keziah Veendorp en Ole Romeny de bal over zich heen lieten vallen. 0-1.

FC Emmen had overigens vrij snel een antwoord met een treffer van Ole Romeny vanuit een hoekschop van Mark Diemers. 1-1. FC Emmen doelman Eric Oelschlägel moest even daarvoor nog wel handelend optreden na een kans van Daishawn Redan. Na iets meer dan een half was het Bas Dost die na een hoekschop net voor Jeroen Veldmate op dook en de bal bij de eerste paal binnen kopte. 1-2. Gelukkig wist FC Emmen de draad weer snel op te pakken en kreeg voor de thee via Mark Diemers en Rui Mendes kansen op de 2-2, maar verzuimden die te benutten..

Ondanks de achterstand bleef FC Emmen voetballend de boven liggende partij en trok dat ook na de thee goed door. Met Lucas Bernadou, Rui Mendes en Mark Diemers voorop gingen de Meerdijk bewoners op jacht naar de gelijkmaker. En die viel in de 60e minuut nadat Rui Mendes een afvallende bal op pikte en hard en laag inschoot. 2-2. FC Utrecht had daarna geen antwoord meer op het spel van de thuisclub dat enkele goede kansen kreeg, maar steeds stond FC Utrecht doelman Barkas in de weg. Jari Vlak probeerde het een keer van afstand en zag de bal van richting veranderd door een FC Utrecht verdediger en stond het plotseling 3-2. Het was even later nog even schrikken toen Bas Dost na een hoge voorzet de bal uit de draai op het doel knalde maar Eric Oelschlägel reageerde voortreffelijk door de bal uit zijn doel te ranselen.

Opstelling FC Emmen: Oelschlägel, Veendorp, Araujo, Veldmate(75. Heylen), Hardenveld, Bernadou, Vlak, Diemers(75. Toufiqui), Mendes, Zivkovic(75 Assehnoun) en Romeny (88. Pecheco).

FC Emmen doelman Eric Oelschlägel tikt bekwaam een bal uit de bovenhoek. (foto Bennie Wolbers), Zie ook het fotoboek en fasebook.