In deze categorie

Wielrennen

Zilver voor Lieke Nooijen

‘s-HEERENBERG - In de wielersport staat de maand juni traditiegetrouw in het teken van de Nederlandse kampioenschappen. Zaterdag stonden de titels op het spel voor de nieuwelingen (15 en 16 jaar) en de junioren (17 en 18 jaar), zowel voor jongens als voor meisjes.
Reageer!

Bjarne Hemme net niet op het podium

AMERSFOORT – Het Nederlands kampioenschap jeugdwielrennen heeft de renners van WSV Emmen deze keer geen medailles opgeleverd. Bjarne Hemme, van wie het een en ander werd verwacht na zijn uitstekende voorseizoen, kwam nog het dichtst in de buurt. Hij werd 4e na een massasprint op het golvende parcours (“Klein Zwitserland”) in Amersfoort. De titel ging naar Roan Konings uit Oudenbosch.
Reageer!

Tijmen Eising sterk in Ronde van Limburg

Wielrenner Tijmen Eising uit Emmen was zondag één van de smaakmakers in de Ronde van Limburg. Hij zag zijn aanvalslust beloond met een 3e plaats aan de finish in Beek (Genhout). Zoals gebruikelijk in Zuid-Limburg, kregen de renners een heuvelachtig parcours voorgeschoteld met tien beklimmingen, waarvan de Adsteeg zowel de eerste als de laatste was. De zege ging naar Jarno Gmelich Meijling (Almere). Hij kwam als eerste boven op de Adsteeg en wist zijn minieme voorsprong tot aan de finish vast te houden. De ereplaatsen waren voor de eerdere vluchters Arvid de Kleijn (2e) en Eising (toch nog 3e). Door dit resultaat is Tijmen Eising opgeschoven naar de 2e plaats in het algemeen klassement van de topcompetitie. De winnaar kan een profcontract bij Roompot in de wacht slepen. Er staan nog drie “proeven” op het programma, waaronder een tijdrit in Emmen op 8 juli.
Reageer!

Arianna Pruisscher regio-kampioen

MIERLO - Wielrenster Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht heeft in Noord-Brabant de zogeheten Kersenronde op haar naam geschreven. Deze wedstrijd over 60 km in en rondom Mierlo gold tevens als regio-kampioenschap van alle Zuidelijke wielerdistricten. Zij versloeg in de sprint al haar concurrenten, waarvan Yara Kastelijn (Neerkant) beslag legde op het zilver en Karlijn Swinkels (Handel) op het brons.
Reageer!

Dubbelslag Bjarne Hemme in jeugdmeerdaagse

EMMEN - Er lijkt maar geen einde te komen aan de successenreeks van Bjarne Hemme. De jeugdrenner uit Erica reed een bijzonder succesvolle Jeugdmeerdaagse, die donderdag begon met een korte proloog en zaterdag eindigde met een criterium op de Meerdijk.
Reageer!

Valthe Groningen Valthe reikt 1e cheque 2017 uit.

VALTHE - Zondag 27 augustus organiseert de Stichting Goede Doelen Valthe alweer voor de 8e keer de Hondsrug Monstertoertocht Valthe Groningen Valthe. Er is op zondag 27 augustus voor elk wat wils, niet alleen voor toerfietsers, maar ook voor wandelaars en e-bikes, terwijl er dit jaar voor het eerst een 30 km-tocht is voor gehandicapte sporters, voor “meer wielen” zeg maar.
Reageer!

Lieke Nooijen behoudt gele trui

AALBURG - Wielrenster Lieke Nooijen uit Coevorden (Nieuwe Krim) is zaterdag als 2e geëindigd in de Marianne Vos Classic, een klassieker die al vroeg in de ochtend van start ging in het Brabantse Aalburg, iets ten noorden van Waalwijk en Den Bosch. Deze wedstrijd vormt een eerbetoon aan Marianne Vos, de beroemdste (ex)-inwoonster van Wijk en Aalburg.
Reageer!

Bjarne Hemme en Arianna Pruisscher op hoogste trede

DWINGELOO – Jeugdrenner Bjarne Hemme uit Erica heeft een bijzonder succesvol weekend achter de rug. Zaterdag won hij in Assen en een dag later was hij ook de beste in Dwingeloo.
Reageer!

Zuidenveldtour gewonnen door Rick Ottema

NIEUW-AMSTERDAM - Zaterdag waren we te gast in de PWZ Zuidenveldtour, een internationale wielerklassieker door het zuidoosten van Drenthe met Dalen als start- en Nieuw-Amsterdam als aankomstplaats.
Reageer!

Bjarne Hemme winnaar in Beilen

BEILEN – In de Koningsronde van Beilen hebben Bjarne Hemme uit Erica en Lieke Nooijen (Coevorden) een passend vervolg gegeven aan hun uitstekende seizoensstart. Bjarne kwam soepel als sprintwinnaar over de streep bij de oudste jeugd en staat al op 3 overwinningen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda