Gehavende Primoz Roglic moet de strijd staken

EMMEN Het einde van de tweede week in de Tour de France is in zicht en opnieuw hebben we spraakmakende etappes achter de rug. Wat te denken van de loodzware bergrit naar Le Lioran van woensdag, waarin Jonas Vingegaard afrekende met Tadej Poga?ar en hij daarmee een mokerslag uitdeelde aan de geletruidrager.


Dat was de conclusie van Maxim en Youri in de dagelijkse WielerFlits Update vanuit Frankrijk. Elke dag maken zij een podcast met een terugblik op de etappe van de dag, een vooruitblik op de etappe van morgen en een interessante gesprek uit de Barbershop van Alpecin. Zo ook woensdag, toen ze nazinderden van de bizarre bergrit.

Een ander thema van de week: de saaie sprintetappes. In toenemende mate wil (of mag) een renner geen energie meer verspillen aan een aanvalspoging die toch tot niets zal leiden. De vraag is: wat is de oorzaak? En hoe kan het opgelost worden? Maxim ging op onderzoek uit en heeft samen met Youri een oplossing aangedragen aan de organisatie van de Tour de France. Waarom de rode trui moet terugkeren in de Tour!

Doe mee en win!
Op WielerFlits kan je ook elke dag mooie prijzen winnen, want we hebben elke dag winactie waarmee je wielergerelateerde prijzen kan winnen. Kijk elke avond om 19.05 uur op onze site of app: voorspel de winnaar van de komende rit en maak kans op de winst!

Voor Frank van den Broek, Chantal van den Broek-Blaak en Tibor Del Grosso was er ook iets te vieren. Zij zijn namelijk in de prijzen gevallen door hun sterke prestaties.

Een mooi Tour-weekend gewenst!


Nick Doup
Redactiechef WielerFlits

Gehavende Primoz Roglic moet de strijd staken

Primoz Roglic kan niet meer van start in de dertiende etappe van de Tour de France. De Sloveense kopman van Red Bull-BORA-hansgrohe ondervindt te veel last van de gevolgen van zijn valpartij van gisteren, zo laat zijn ploeg weten via sociale media.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Lees meerLees meer

'Declasseren van een renner is niet meer voldoende'

De Tour de France 2024 gaat de boeken in als die van Biniam Girmay. De 24-jarige Eritreeër won donderdag zijn derde etappe in deze editie en maakt van klein duimpje Intermarché-Wanty een grote speler. Maar weer ging de sprint niet onopgemerkt voorbij. Luister mee in de WielerFlits Update!

Rechthoek: afgeronde hoeken: Beluister hier onze podcastBeluister hier onze podcast

Winactie: Maak kans op het Renaissance wielershirt van Team Visma Lease-a-Bike

Na twee opeenvolgende Tour-overwinningen, gekenmerkt door grenzeloze innovatie en vooruitgang, voert de Tour de France dit jaar van Florence naar Nice. Deze reis, die de spirit van de Renaissance weerspiegelt, symboliseert de missie van Team Visma | Lease a Bike om grenzen te verleggen en elke dag beter te worden.

Rechthoek: afgeronde hoeken: Doe nu mee met deze winactieDoe nu mee met deze winactie

Le Patron: Ook in het geel deze zomer? – Krijg nu een gratis shirt cadeau

Ook drager van het geel worden? Le Patron maakt het mogelijk! Tijdens de Tour de France ontvang je bij elke besteding boven de €60 in onze webshop de "Le Maillot Jaune" t.w.v. 49,95 cadeau!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda