Paardensport

IJsbrand Chardon op NIC Assen

ASSEN - Het gouden landenteam Vierspannen van de Wereldruiterspelen in Caen bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en bronzen individuele medaille winnaar Theo Timmerman komt naar het concours hippique NIC Assen. Het was al aangekondigd, het concours hippique NIC Assen heeft dit jaar voor het eerst een vierspanwedstrijd op het programma staan.
Reageer!

Topprestatie Merle Uiterwijk

EMMEN - Op 30 augustus 2014 werden tijdens de Hippiade de Nederlandse kampioenschappen Dressuur ponies verreden. Tijdens de Drentse Regio kampioenschappen had de 11 jarige merle Uiterwijk met haar 11 jarige pony Leutseveld’s Milla uit Emmen zich geselecteerd namens de regio Drenthe. Merle rijd voor de rijvereniging de Alterbergruiters in Zweeloo.
Reageer!

NIC Assen breidt uit

ASSEN - Hoewel momenteel de buitensporten nog volop worden beoefend, is de organisatie van het concours hippique NIC Assen alweer druk met de voorbereidingen voor het komende indoor concours. In de vertrouwde accommodatie van de TT Hall in Assen wordt van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober de 59ste editie van het oudste indoor concours hippique van Nederland gehouden.
Reageer!

CONCOURS HIPPIQUE WACHTUM

WACHTUM - Het Concours Hippique in Wachtum wordt gehouden op zondag 29 juni a.s. Hackney’s, tuigpaarden, een showrubriek voor de jeugd, Friese paarden, bestgaande rijpony en een SPECTACULAIR SHOWNUMMER, maken het concours compleet.
Reageer!

Carmelcollege Emmen organiseert paardenconcours

EMMEN/DALERVEEN - Donderdag 19 juni organiseert het Carmelcollege Emmen speciaal voor paardensportliefhebbers het Carmelconcours 2014. Op manege Boekweitakkers in Dalerveen kunnen jongens en meiden meedoen op twee onderdelen, springen en dressuur. Het concours is niet alleen voor leerlingen van het Carmelcollege, maar voor iedereen tot en met 18 jaar die op paardrijden zit.
Reageer!

32e Concours Hippique Coevorden

COEVORDEN - Het jaarlijkse terugkerende CH in het van Heutzspark is het visitekaartje van onze vereniging.Wij zijn dan ook trots om dit concours in 2014 voor de 32ste keer te mogen organiseren. Wij waarderen de medewerking van de gemeente Coevorden in het bijzonder. Voor jong en oud voldoende te zien en te beleven. Wees allen van harte welkom op de 31ste editie van CH Coevorden waarbij ook enkele ruiterverenigingen uit de regio Emmen aan mee doen. Voor meer informatie: wedstrijd@kasteelruiterscoevorden.nl of Reina Meyerink mobiel te bereiken: 06–30479621.
Reageer!

Erevoorzitter Roelfsema overleden

ZUIDLAREN - In zijn woonplaats Zuidlaren is de erevoorzitter van het Noordelijk Internationaal Concours hippique NIC, Willem Roelfsema overleden. Roelfsema was vanaf het begin van het concours betrokken bij het NIC en werd in 1994 voorzitter van de organisatie. Hij hanteerde de voorzittershamer tot en met het vijftigste concours in 2004. Tijdens dat jubileumconcours werd Roelfsema erevoorzitter en werd hij Koninklijk onderscheiden waarbij hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Reageer!

Assense Eline Klont verrast bij dressuur Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Eline Klont wist zondagmiddag in Beilen bij de dressuur van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe verrassend de winst te pakken in de klasse ZZ Licht. In de manege van de organiserende vereniging De Stroomruiters kreeg de amazone uit Assen van jurylid mevrouw Verzendaal 223 punten voor haar proef. Met haar paard Arragon (v Riverman) bleef Klont drie punten voor op Laura Zwart die verleden jaar het hoofdnummer van de dressuur van Indoor Hartje Drenthe nog won.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda