Wereldkampioenen brengen spektakel bij NIC Assen

ASSEN - Het is nog niet eerder vertoond tijdens het Noordelijke Internationaal Concours hippique NIC Assen. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober komen de wereldkampioenen in het vierspanrijden naar de TT Hall. Een unieke wedstrijd met veel spektakel.

Het complete Nederlandse team dat onlangs in Frankrijk wereldkampioen werd, staat in Assen in de ring.

IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en bronzen individuele medaille winnaar Theo Timmerman zullen ieder met hun vierspan een geweldige wedstrijd voorschotelen en zij zullen het opnemen tegen twee Duitse toppers: Christoph Sandmann en Daniel Schneiders. Absolute wereldtop dus in de ring van de TT Hall.

En voor wie daar aan twijfelt, hierbij de palmares van IJsbrand Chardon (Den Hoorn): viervoudig individueel wereldkampioen, meervoudig wereldkampioen met landenteam, 25-voudig Nederlands Kampioen; tweevoudig World Cup kampioen;winnaar vele nationale en internationale wedstrijden, zowel individueel als met het landenteam.
Ook de staat van dienst van Koos de Ronde (Zwartewaal) mag er zijn. Volgens insiders is hij momenteel de sterkste vierspanrijder van ons land. De Ronde werd World Cup kampioen 2013, meervoudig wereldkampioen met het landenteam, hij is winnaar vele World Cup wedstrijden, Nederlands Kampioen 2004 en 2008.

Ook de derde Nederlander die aan de start komt, Theo Timmerman (Putten) heeft een prachtige erelijst: regerend Europees Kampioen, derde bij het wereldkampioenschap 2014, meervoudig wereldkampioen met landenteam en Nederlands Kampioen 2013.
Met dit gouden trio aan de start en ook nog eerste reserve Mark Weusthof in de ring, mag het NIC Assen trots zijn met zo’n deelnemersveld. De wedstrijd in de TT Hall zal begeleid worden door een geweldige lichtshow en opzwepende muziek. Dit zal de menners met hun machtige vierspannen tot hoge snelheden drijven in het parcours, dat bestaat uit diverse kegelpoorten en mobiele marathonhindernissen.

Op vrijdagavond om 22.00 uur rijden de zes menners twee omlopen. De uitslagen van beide manches worden bij elkaar geteld om de startvolgorde van de wedstrijd op zaterdag te bepalen. Daarbij start de beste menner als laatste.

Op zaterdagavond nemen de vierspanrijders vanaf 19.00 uur de piste in beslag voor de eerste ronde. De beste drie menners komen terug voor de Winning Round waarin een spannende ontknoping volgt om te bepalen wie de winnaar wordt van de eerste editie van deze voorbode voor de Wereldbekerwedstrijd vierspannen in Assen in 2015.Op vrijdagavond 10 oktober wordt het gouden landenteam van bondscoach Harry de Ruyter bovendien door de organisatie van het NIC Assen gehuldigd voor hun prestaties in Caen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda