Erevoorzitter Roelfsema overleden

ZUIDLAREN - In zijn woonplaats Zuidlaren is de erevoorzitter van het Noordelijk Internationaal Concours hippique NIC, Willem Roelfsema overleden. Roelfsema was vanaf het begin van het concours betrokken bij het NIC en werd in 1994 voorzitter van de organisatie. Hij hanteerde de voorzittershamer tot en met het vijftigste concours in 2004. Tijdens dat jubileumconcours werd Roelfsema erevoorzitter en werd hij Koninklijk onderscheiden waarbij hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Willem Roelfsema viel als eerste de eer te beurt de Ritmeester Gruppelaar award te ontvangen, vanwege zijn grote verdiensten voor het Noordelijk Internationaal Concours hippique.

Het bestuur van het concours hippique karakteriseert haar overleden erevoorzitter als een beminnelijk mens, een paardenman in hart en nieren, sociaal bewogen en tot compromissen bereid. Maar Roelfsema was ook iemand die streed voor het behoud van zijn integriteit.

Willem Roelfsema was ook handelaar in paarden en zijn naam was synoniem aan een Bovag-garantie in de autohandel. Willem Roelfsema, die donderdag overleed, zou volgende week 81 jaar worden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda