Assense Eline Klont verrast bij dressuur Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Eline Klont wist zondagmiddag in Beilen bij de dressuur van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe verrassend de winst te pakken in de klasse ZZ Licht. In de manege van de organiserende vereniging De Stroomruiters kreeg de amazone uit Assen van jurylid mevrouw Verzendaal 223 punten voor haar proef. Met haar paard Arragon (v Riverman) bleef Klont drie punten voor op Laura Zwart die verleden jaar het hoofdnummer van de dressuur van Indoor Hartje Drenthe nog won.

Voor Eline Klont zelf kwam de winst als een verrassing. De amazone die opgroeide in Hijken en tegenwoordig in Assen woont, was niet tevreden over haar optreden. “Ik moest heel hard werken. Mijn paard voelde gespannen aan en ik had de indruk dat er hier en daar wel wat aan te merken viel op mijn uitvoering.” Klont heeft haar paard Arragon, eigendom van Yds Attema en Klaaske de Boer uit Donderen, sinds september onder het zadel. “Zij hebben het zelf gefokt en nu mag ik het uitbrengen op wedstrijden. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Favoriet Laura Zwart (Oosterwolde)kon in de laatste rit Klont niet overtreffen. Het fraaie Friese paard Tiemen, waarmee Zwart in de ring kwam, liet enkele steekjes vallen en dat ontging ook de jury niet.  “Het ging niet echt soepel bij twee overgangen”, constateerde Zwart. “Tiemen sprong even weg. Het was geen vlekkeloze proef.” Zelf dacht de amazone dat ze niet verder was gekomen dan de derde plek, maar uiteindelijk bleef ze Marlies Visscher (de Wijk) nog ver voor. Visscher kwam tot 209 punten.

Winst was er voor Laura Zwart wel in de dressuurklasse Z2. Ze kreeg voor haar proef met Noorderborg Ciekarla 225 punten, vijf meer dan Marloes Oldenhuizing. “Hierin ging het erg soepel. Het paard heeft sinds augustus geen wedstrijd meer gelopen. Nu ze terug is in de ring blijkt het heel goed uit te pakken”, aldus Zwart. Marloes Oldenhuizing uit Leek, die tweede werd, wist waar ze het liet liggen. “Mijn paard was wat traag op de achterhand. Bij het inrijden ging het wel goed, maar bij de uitvoering gingen de achterbenen bij enkele proeven te langzaam.”
Eerder op de zondag won Aniek Schraa uit Elim de klasse Z1.

De dressuur betekende het slot van een succesvolle editie van het jaarlijkse concours hippique Indoor Hartje Drenthe van De Stroomruiters. Met steun van Rabobank Assen Noord-Drenthe en de inzet van vele vrijwilligers heeft de vereniging ook nu weer een uitstekend concours op poten weten te zetten. De succesvolle amazone Laura Zwart deelde na afloop dan ook een terecht compliment uit aan de mensen van De Stroomruiters: “Het was opnieuw helemaal in orde en met die nieuwe inrijhal hebben jullie een super accommodatie.”

Uitslagen:
ZZ Licht:
1. Eline Klont (Assen), Arragon, (v Riverman) 223 pnt.; 2. Laura Zwart (Oosterwolde) Tiemen, (v Yk Dark Ynte) 220; 3. Marlies Visscher (de Wijk), Billy Jean O’hara (v Viento Uno W) 209.

Z2: 1. Laura Zwart (Oosterwolde), Noorderborg Ciekarla, (v Veron) 225 pnt; Marloes Oldenhuizing (Leek), O’Marado’s Boris (v Santano), 220; 3. Veronique Roerink (Beilen) 212; 4. Loreen van den Boezem (Rohel) A Gold Card, (v Jazz), 209.

Z1: 1. Aniek Schraa (Elim), Vesta (v Obelisk), 220 pnt.; 2. Nienke Limburg (Dwingeloo), Brinkhofs Bojangle (v Ravel), 219; 3. Frans van den Heuvel (Groningen), Brelize, (v Mister Concorde), 216; 4. Diana Koopmans (Elim), Chicago, (v Vic), 216; 5. Marielle Kamping (Assen), Baron, (v Samba Hit II), 216..

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda