Korfbal

Toyota-Lunenborg schoolkorfbaltoernooi 2019

EMMEN - Van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei wordt het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op het sportterrein Het Zwanenveld in de Rietlanden bij de korfbalvereniging EKC 2000. Dit jaar wordt het toernooi voor de 66-ste keer gehouden.
Reageer!

Toyota-Lunenborg schoolkorfbaltoernooi 2018

EMMEN - Van maandag 14 tot en met donderdag 17 mei wordt het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gehouden op het sportterrein Het Zwanenveld in de Rietlanden bij de korfbalvereniging EKC 2000. Dit jaar wordt het toernooi voor de 65-ste keer gehouden.
Reageer!

EKC 2000 verslaat Stadskanaal uiteindelijk overtuigend met 11-21

STADSKANAAL - De korfballers uit Emmen begonnen voortvarend maar vergaten om het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Zelfs drie strafworpen waren aan de ploeg niet besteed. Daardoor bleef Stadskanaal 25 minuten lang in het spoor. Pas vlak voor rust kon de verdedigende druk worden opgevoerd en ontstond er een klein verschil. De ruststand was 7-10 in het voordeel van EKC 2000.
Reageer!

EKC 2000 en Atte van Haastrecht per direct uit elkaar

EMMEN - In onderling overleg hebben korfbalvereniging EKC 2000 en hoofdtrainer Atte van Haastrecht hun verbintenis met onmiddellijke ingang ontbonden. Na de slecht verlopen zaalcompetitie, waarbij EKC 2000 degradeerde naar de 3e klasse, werd het steeds lastiger om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.
Reageer!

Winst en verlies voor EKC 2000

EMMEN - Nadat enkele weken geleden het 1e team degradeerde, werd er besloten om alles op alles te zetten om met het 2e team voor klassebehoud te gaan. Tegen Devinco 2 werd dit doel eigenhandig behaald. EKC 2000 2 wist met 19-13 te winnen van de bezoekers uit Deventer. Het 1e team verloor haar wedstrijd om des keizers baard met 15-24.
Reageer!

EKC 2000 kansloos in eigen sporthal

EMMEN - De verwachtingen waren hoog. In de afgelopen wedstrijden werd steeds nipt verloren en vooral afgelopen week zat EKC 2000 dicht bij het behalen van één of zelfs twee punten. Thuis tegen het sterke Regio ’72 uit Vaasen moest het gaan gebeuren. De ploeg uit Emmen kwam echter van een koude kermis thuis: 15-26.
Reageer!

EKC 2000 doet zichzelf tekort in cruciaal duel

ZWOLLE- Tegen Oranje Zwart moest de ommekeer komen. Een belangrijk duel om van de laatste plaats af te komen. Het thuisduel werd knap gewonnen, dus er lagen zeker kansen. De wedstrijd duurde helaas tien minuten te lang voor EKC 2000. De ploeg uit Emmen verloor het duel met 21-18. De eerste goal was voor EKC 2000 dat goed uit de startblokken schoot.
Reageer!

EKC 2000 komt net tekort in laatste wedstrijd van 2017

EMMEN - De laatste competitiewedstrijden van de selectie van EKC 2000 gaven wisselend succes te zien. Daar waar het tweede team van de Emmer korfbalvereniging wist te winnen van het tweede team van Rheko, verloor het eerste team van EKC 2000 van de bezoekers uit Rheden, 17-18.
Reageer!

Naamloos bericht

STADSKANAAL - Onze jeugd onder 11 jaar gemengd J/M werd afgelopen weekeind in zwembad Pagedal te Stadskanaal na een spannende wedstrijd winterkampioen van de Noordelijke waterpolocompetitie. Een prima prestaties
Reageer!

EKC 2000 begint goed aan zaalcompetitie

EMMEN - Afgelopen zaterdag was in sporthal Bargeres de eerste thuiswedtrijd van EKC 2000 tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Na een 10-10 ruststand wisten de thuisploeg eerste punten in Emmen te houden met een 21-16 overwinning. Twee verschillende speltypes Het eerste team kwam heel snel op een 0-1 achterstand en na de 1-1 was het weer Oranje Zwart dat op voorsprong kwam Twee totaal verschillende speltypes zorgden voor een aantrekkelijk duel om naar te kijken. Eigenlijk ging de wedstrijd voor rust redelijk gelijk op. Wel was het steeds EKC 2000 dat een kleine voorsprong wist te nemen. Vlak voor rust kwam Oranje Zwart weer op gelijke hoogte en leek de wedstrijd te kantelen. De ploeg uit Zwolle wist op 8-10 te komen. EKC 2000 echter bleef haar eigen spel spelen waaruit veel kansen kwamen. Na de 10-10 werd de ruststand bepaald op een 12-10 voorsprong. Na rust liep EKC 2000 direct uit naar 14-10 door twee afstandsschoten. Vanaf dat moment bleef Oranje Zwart achter de feiten aanlopen en gaf EKC 2000 de wedstrijd niet meer uit handen. Via 17-12 en 19-15 werd de eerste winst behaald met een ruime 21-16 winst. Een taaie tegenstander Hoofdtrainer Atte van Haastrecht liet na de wedstrijd weten: "Een goed begin tegen een taaie tegenstander met veel lengte. Dit hebben we goed uitgespeeld en we bleven ons eigen spel spelen. Uit de vele kansen wisten we uiteindelijk genoeg te scoren om te winnen. Met een hoger schotpercentage hadden we ruimschoots de 25 gehaald. Daar gaan we de komende weken aan werken. Van wedstrijd naar wedstrijd aan we kijken of we kunnen verbeteren..
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda