SPORT

FC Emmen maakt goede start in Waalwijk

WAALWIJK - FC Emmen is het seizoen 2017/18 uitstekend begonnen door de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 2-0 te winnen. Cas Peters met een benutte strafschop op slag van rust en Youi Loen in de extra tijd van de tweede helft waren de matchwinners voor de Emmer formatie.
Reageer!

FC Emmen trapt nieuwe seizoen af in Waalwijk

EMMEN - RKC Waalwijk en FC Emmen kennen elkaar van haver tot gort zou je bijna zeggen omdat de clubs in een tijdsbestek van acht maanden al voor de vierde keer tegenover elkaar staan. Afgelopen januari werd het 1-1 in Waalwijk met een goal van Cas Peters en de gelijkmaker plus een rode kaart voor Josimar Lima in de 84e minuut. In de eerste ronde van de play offs won FC Emmen in Waalwijk met 5-1 waar de Emmenaren een bij vlagen briljante wedstrijd speelden.
Reageer!

Jong FC Emmen en Be Quick 1887 in evenwicht

EMMEN - Jong FC Emmen en de derde divisionist Be Quick 1887 hebben dinsdagavond in de JENS Vesting een aardig potje voetbal laten zien. Het duel met behoorlijk wat kansen over en weer eindigde in 1-1 waarbij de Emmer gelijkmaker pas zeven minuten voor tijd werd gescoord via een benutte strafschop van uitblinker Omran Haydary.
Reageer!

FC Emmen hengelt spits Michiel Hemmen binnen

EMMEN - FC Emmen heeft – een week voor de aftrap van de eerste competitiewedstrijd – de zoektocht naar aanvallende versterking met succes afgerond. De 30 jarige Michiel Hemmen sluit vandaag aan bij de selectie van Dick Lukkien. De geboren Zaandammer speelde een groot deel van zijn carrière voor SC Cambuur, en maakt de overstap van Leeuwarden naar Emmen op amateurbasis.
Reageer!

FC Emmen laat het afweten tegen De Graafschap

DOETINCHEM - De Graafschap hield Open Dag in Doetinchem waar de thuisclub FC Emmen had uitgenodigd om het festijn op te luisteren. Voor beide teams was het de afsluiting van de oefenperiode en dus tijd om de beoogde basis in te zetten. Aan de hand van de 3-1 eindstand in het voordeel van de Achterhoekers kan worden geconcludeerd dat de Drentse formatie nog niet helemaal klaar is.
Reageer!

Regen spelbreker Gouden Pijl

EMMEN - De jubileumuitgave van de Gouden Pijl bood volop vertier. Het standaard-programma (criteriums voor vrouwen, elite/beloften en profs) werd voor deze gelegenheid uitgebreid met twee leuke onderdelen, namelijk een “dikke banden race” voor de jeugd en een dernykoers voor de “oude glorie”. Zo kwam iedereen aan zijn trekken.
Reageer!

Sven van der Mierden knokt zich naar twee WK punten in Lommel

LOMMERL(B) - Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in het wereldkampioenschap MXGP in Lommel zijn eerste WK punten in de MXGP klasse weten te scoren. Van der Mierden pakte met een negentiende plaats in de eerste manche twee punten. In de tweede manche raakte hij bij de start betrokken bij een valpartij maar kwam toch nog sterk terug om uiteindelijk na nog twee valpartijen op een eenentwintigste plaats over de finish te komen, waarmee hij net niet tot scoren kwam. De Grand Prix van België was voor Sven zijn tweede Grand Prix waar hij dit jaar aan deel nam. Na de thuiswedstrijd in Valkenswaard was het nu de beurt aan de zware zandbak van Lommel. In de tijdtraining op zaterdag was het circuit door een stortbui omgetoverd in een modderpoel. Gelukkig slaagde Sven er meerdere malen in om aan te zetten waarna hij uitkwam op een keurige achttiende tijd. Ook in de kwalificatieheat wist hij er na een goede start een goede achttiende plaats uit te halen, wat hem vertrouwen gaf voor de manches op zondag. In de eerste manche op zondag kwam Sven niet goed uit de start en aan het einde van de eerste ronde passeerde hij start/finish op een vierentwintigste plaats. Met een goed tempo werkte hij zich gedurende de wedstrijd op naar een eenentwintigste plaats. Echter met nog twee ronden te gaan zag hij de twintigste man voor zich rijden waarna hij alles op alles zette om deze nog te passeren. Toen hij deze rijder had weten te passeren, wist hij in de laatste ronde nog een plaats op te schuiven en kwam op een mooie negentiende plaats over de finish waarmee hij twee WK punten wist te scoren. De tweede manche begon met een tegenslag want hij raakte betrokken bij een valpartij bij de start en moest een inhaalrace rijden. Al vrij snel had hij de aansluiting terug gevonden maar helaas kwam de crosser uit Valkenswaard op het loodzware circuit nog twee keer ten val waarbij veel krachten verloren gingen en hij opnieuw de achtervolging in moest zetten. In een manche waarin hij alles heeft gegeven, strandde hij uiteindelijk net buiten de punten op een eenentwintigste plaats. In het dagklassement legde van der Mierden beslag op een 22ste plaats en kan tevreden terug blikken op zijn tweede Grand Prix in de MXGP klasse. Later dit jaar zal hij ook deelnemen aan de MXGP in Assen op 9 en 10 september. Daguitslag MXGP in Lommel: 1 Jeffrey Herlings 50 Pnt 2 Antonio Cairoli 44 Pnt 3 Glenn Coldenhoff 38 Pnt 4 Clement Desalle 31 Pnt 5 Gautier Paulin 29 Pnt 22 Sven van der Mierden 2 Pnt Sven van der Mierden knokt zich naar twee WK punten in Lommel Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in het wereldkampioenschap MXGP in Lommel zijn eerste WK punten in de MXGP klasse weten te scoren.
Reageer!

Aanleg kunstgrasveld SVBO van start

BARGER OOSTERVELD – Nadat een groot vrijwilligers in de afgelopen weken al veel voorbereidend werk hebben gedaan is er maandagmorgen een begin gemaakt met de aanleg van twee kunstgrasvelden op het sportpark van zondag 1e klasser SVBO aan de Parkstraat. Het hoofdveld en een bijveld worden voorzien van kunstgras ter vervanging van het trainingsveld en speelveld.
Reageer!

WKE-16 wacht kraker tegen Germanicus tijdens AH Offerein Bokaal

HOOGEVEEN/EMMEN - WKE-16 maakte vorig seizoen een succesvolle doorstart in de vijfde klasse. De weg terug omhoog is nog lang, maar de eerste stappen zijn gezet. De aanhang snakt natuurlijk naar wedstrijden tegen bekende streekgenoten. Wat dat betreft komt men vanaf 18 augustus aan haar trekken als men deelneemt aan de AH Offerein Bokaal in Hoogeveen met tegenstanders als Germanicus, SC Erica, Hoogeveen en HZVV.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda