Nieuwsbrief WijkKlik Emmerhout

EMMEN - Graag houden we u met deze gratis WijkKlikEmmerhout Nieuwsbrief op de hoogte van het laatste computernieuws. Maar ook van belangrijke gebeurtenissen in onze wijk en daarbuiten.Daarnaast delen we de recentste artikelen en tips van de website van: www.wijkklikemmerhout.nl & www.emmerhoutspringlevend.nl

Voor en door mensen april 2021

Bekijk de webversie




Helpuonsmeteenkleinedonatieklik hier endoeubijdrage!

Veel leesplezier!

Computerhulp nodig?.

Hebt u een vraag of een probleem? WijkKlikEmmerhout-vrienden kunnen hun vraag stellen aan de vrijwilligers van Pc-hulp. Nog geen vriend, maar wel hulp nodig? Ontdek dan de voordelen van het
WijkKlikEmmerhout-vriendschap.

Vriend worden van
WijkKlikEmmerhout? Geen probleem klik hier en meld u aan



Een cursus gaan volgen


De kloof wordt steeds groter tussen jouw en je (klein)kinderen, omdat zij moeiteloos met computers, tablets en smartphones en jij niet.

Dan kunnen wij je verder helpen!

Als je bereid bent daar iets aan te doen, dan biedt een computercursus misschien uitkomst.
In enige lessen kom je te weten hoe een computer, tablet of smartphone werkt. Hoe je met toetsenbord en muis omgaat. Wat het internet precies is, hoe het werkt en hoe je er zelf mee kunt omgaan.
Je leert “surfen” op de golven van het internet.
De lessenreeks is bestemd voor (jong)senioren vanaf 50 jaar.
De lessen worden een-op-een gegeven en op uw eigen tempo.
Kom eens bij ons langs om te kijken of wij je hiermee verder kunnen helpen.
Kijk voor meer informatie op www.wijkklikemmerhout.nl of kom eens bij ons langs.
Inloopmiddag:
Maandagmiddag 13.00 uur – 15.30 uur.
Donderdagmiddag 13.00 uur – 16.00 uur.

Of bel voor meer informatie:
Hermien van der Weide Tel: 06 417 201 68


WijkKlikEmmerhout
Lemzijde 87/88




Spelenderwijs iets leren op de computer
gaat gemakkelijker


Vooral de wat oudere generatie die niet is opgegroeid met een computer of smartphone vinden computers, maar lastig en vervelend.
Om mee te kunnen in de maatschappij is het nodig om ermee te kunnen omgaan.
De maatschappij vraagt er steeds vaker om en wordt het ook geëist dat je dat kunt. Soms is er nog het alternatief van telefonisch contact. Vaak wordt dat niet eens meer vermeld. Kijk voor meer informatie, maar op www……nl. En als je toch gedurfd hebt om het internet op te gaan, heb je kans dat je op een verkeerd linkje klinkt en zomaar geld kunt kwijtraken. Toch is het belangrijk dat je je zelfredzaamheid niet kwijt raakt. Je moet baas blijven over je eigen leven.
Voor ouderen is het ook goed om dingen te blijven leren op een speelse manier. Vraag anderen eens naar een leuk spelletje op de computer of smartphone. Wanneer je kleinkinderen hebt, vraag het hun eens. Zij willen opa of oma wellicht heel graag helpen iets te ontdekken op hun computer of telefoon. In het begin gaat het dan ook om spelplezier en daarnaast word je vaardiger in het bedienen van het apparaat.
Om beter met de muis te leren omgaan, gebruiken wij vaak spelletjes. Zoals bijvoorbeeld Patience of Candy Crush.

Bij
WijkKlikEmmerhout kun je de computer, telefoon of laptop beter leren kennen. Op inloopmiddagen kun je gewoon eens langskomen. Is het een korte vraag met een kort antwoord, dan lossen we het meteen op. Anders is het misschien beter om een cursus te volgen over datgene dat je wilt leren. Hierover kunnen we dan afspraken maken.

Inloopmiddagen
Maandagmiddag 13.00 – 15.30 uur
Donderdagmiddag 13.00 – 16.30 uur

Voor meer informatie kijk eens op www.wijkklikemmerhout.nl
of bel met: Hermien van der Weide tel.: 06-41720168

Auteur Steffen Moorman

Betalen voor een virusscanner?

Virussen en ander digitaal gespuis houden we graag buiten. Een belangrijk wapen in de strijd is de virusscanner. Windows 10 heeft met Defender een uitstekende scanner in huis. Maakt het andere bescherming overbodig?

Achtergrond
In de geschiedenis van de thuiscomputer is er één constante. Beveilig de pc met een virusscanner. Jarenlang bleef de situatie onveranderd. Microsoft voorzag Windows

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda