Bakoven broed eieren uit op Griendtsveenpark

ERICA - Hoe trots kun je zijn als op de vrijwilligers. Bij het uitvallen van de broedmachine op het Griendtsveenpark in Erica was medewerkster Josje zeer vindingrijk. Wat dacht je wat ze deed? Ze zette de oven aan en legde daar de eieren in. En dat was heel spannend.


Gelukkig was de oven niet te warm waardoor de eieren misschien wel konden ontploffen. Dan volgde een periode van wachten, wachten voor de oven en dan gebeurde het onmogelijke. Ja...want na een paar onrustige uren kwamen de eerste kuikens uit het ei en werden daarna direct onde de warmtelamp gelegd.

Vervolgens volgden er nog zeven kuikens die het ook allemaal hebben overleefd. Nadat de storing was verholpen konden de overige eieren alsnog in de broedmachinen en konden de vrijwilligers alsnog van een welverdiende nachtrust genieten.

In dezelfde broedmachine was een dag eerder overigens samen met de kippeneieren ook een Emoe ei uitgebroed. Ook deze hebben het allemaal overleeft. Echt een reden volgens het bestuur van het park om trots om haar vrijwilligers te zijn.


Josje vol ongeloof dat haar snelle actie een succes is geworden

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda