Verschillende nepmails DigiD

EMMEN - Oplichters hengelen naar uw DigD-gegevens. Diverse nepmails proberen u te verleiden inlognaam en wachtwoord in te vullen. Een mail beweert dat opnieuw identificeren vanwege de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) nodig is. Een ander bericht meldt dat de digitale sleutel verloopt vanwege inactiviteit. Een derde mail waarschuwt dat de digitale sleutel is verouderd.


Ga er niet op in
In alle gevallen zou de gebruiker zijn gegevens moeten bijwerken. Het enige wat daadwerkelijk wordt bijgewerkt is de fraudelijst van de oplichters die deze mails sturen. Ga er daarom niet op in. DigiD zelf zegt het volgende: 'Let op, DigiD stuurt u nooit berichten met een link of QR-code. Ziet u wel een link of QR-code in een bericht dat van DigiD lijkt te komen? Scan de QR-code niet en klik niet op de link.'

Sms-controle
Beveilig uw DigiD met sms-controle. Na inloggen wordt er een code via sms verstuurd. Na invullen van deze code op het scherm kunt u pas verder. Krijgen criminelen uw inloggegevens in handen, dan zorgt deze extra beveiliging ervoor dat de DigiD toch veilig is. Deze sms-controle is een toepassing van tweestapsverificatie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda