Oldtimer Club Barger Oosterveld klaar voor 2e “BARGER-OOSTERVELD op WIEL’N”

BARGER OOSTERVELD – Ter gelegenheid van de festiviteiten rondom 100 jaar Sint Gerardus Majellakerk in 2006 werden door enkele inwoners op verzoek enkele oldtimers voor de kerk geëxposeerd. Dit leidde tot zoveel enthousiasme onder de oldtimerbezitters, dat men vrij snel met het plan kwam om een oldtimerclub op te richten. In 2007 werden de eerste bijeenkomsten gehouden, maar de officiële oprichting van de OCBO vond plaats in 2008.


De club staat vanaf dat moment ingeschreven bij K.v.K. en de clubkleuren zijn geel-zwart. De initiatiefnemers tot het realiseren van OCBO waren Hans Gerdes †, Herman Fischer †, Herman Fuhler, Arie Zwart, Rob Segers en Harry Schürmann.

Inmiddels heeft OCBO ongeveer 60 leden, die samen tegen de 100 verschillende voertuigen presenteren. Auto’s, motoren, tractors, bromfietsen en legervoertuigen zijn prachtige oldtimers die grotendeels ook door de leden zelf gerestaureerd zijn. Regelmatig zijn veel van deze voertuigen op allerlei evenementen in de regio en bijvoorbeeld op Koningsdag in Barger Oosterveld te bewonderen. Drie jaar geleden werd de jaarlijkse “Emmen on Wheels” in het centrum van Emmen afgelast en verdween helemaal van de kalender. Voor het bestuur van OCBO een reden deze jaarlijkse oldtimer show toch in stand te houden en werd “BARGER-OOSTERVELD op WIEL’N” opgezet.

Deze werd gehouden op de Meerdijk bij het FC Emmen stadion. Gezien het enorme succes van toen zal er nu, na alle Coronaperikelen, voor de tweede keer een vervolg komen van deze oldtimershow. Dit zal nu plaatsvinden op zondag 11 september vanaf 10.00 in het centrum van Barger-Oosterveld rondom de “Beste Flinte” en de Hooimijt. Tijdens deze show kan men genieten van voertuigen van de eigen leden, maar ook niet leden kunnen gratis hun oldtimer/youngtimer aan het publiek tonen. Oud, mooi en bijzondere exemplaren, als het maar wielen heeft, zijn van harte welkom.

Het hele evenement is gratis toegankelijk en ook deelname met een eigen voertuig is gewoon kosteloos. Natuurlijk is er ook gedacht aan de muzikale ondersteuning door de plaatselijke horeca. Op zaterdag tijdens de voorbereiding al een voorproefje met de Funband Blixum en op het grote scherm live Exelsior- FC Emmen. Tijdens de show zal ook de formule 1 in Italie live te volgen zijn. Voor meer informatie over de oldtimershow en andere activiteiten van de club kan men vinden op de facebook van OCBO.

De club heeft nog steeds een zeer actief bestuur dat als Team OCBO de historie in stand probeert te houden. (foto Bennie Wolbers).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda