100 jaar Katholieke Kerk in Zwartemeer

ZWARTEMEER:- Mede dankzij de Katholieke bewoners van de Limites zoals de toenmalige bewoners woonachtig in Zwartemeer werden genoemd die via een collecte een in verhouding tot het schamele loon wat zij verdienden, een enorm hoge financiele bijdrage hebben gedaan en mede ook dankzij de vele bedelbrieven en ansichtkaarten die indertijd verstuurd zijn door Pastoor Peters de bouwpastoor van deze nieuwe parochie aan heel veel katholieke gezinnen in heel Nederland waarin gevraagd werd om een bijdrage voor een midden in het veen, nieuw te bouwen katholieke kerk, kon men eind 1920 met de bouw van de nieuwe kerk beginnen.

Na de eerste steenlegging op 18 Januari 1921 was het op 19 Oktober van dat zelfde jaar, dus iets meer dan 100 jaar geleden, eindelijk zover dat de eerste H. Mis opgedragen kon worden. Een hele grote wens ging toen in vervulling. Dit heuglijk feit wil men nu gaan vieren met een groot aantal activiteiten.

=================================================================================

De opening hiervan zal zijn op Zaterdag 08 Oktober om 11.00 uur met een expositie omtrent de geschiedenis van de Parochie. Vervolgens zal op Zondagmorgen 09 Oktober om 10.00 uur een plechtige Eucharistieviering plaats gaan vinden met als thema: “100 jaar Katholieke Kerk in Zwartemeer”. Na afloop hiervan is er een gezellig samenzijn met Koffie & Gebak en daarna nog een Hapje & Drankje. Ook is dan de Expositie weer te bezichtigen.

Maandag 10 en Dinsdag 11 Oktober vanaf 09.00 uur tot 14.00 uur is speciaal bestemd voor de kinderen van de basisschool. De Expositie is deze twee dagen geopend vanaf 14.00 uur tot en met 21.00 uur.

Woensdag 12 Oktober moet een feestdag worden voor alle ouderen. Het programma ziet er deze dag als volgt uit:
11.00 uur. Een welkomswoord en aansluitend Koffie met Gebak en gezellig kletsen onder elkaar.
12.30 uur. Stamppotbuffet geserveerd door de leerlingen van de basisschool.
14.00 uur. Eucharistieviering met een Power Pointpresentatie over de geschiedenis van de Parochie
15.00 uur. Bezichtiging van de Expositie met na afloop nog een Hapje & Drankje.
Naast alle ouderen van de vier locaties hopen wij ook Oud-Zwartemeerders die elders woonachting zijn waaronder verzorgingstehuizen welkom te mogen heetten

Donderdag 13 Oktober is wederom de Expositie geopend vanaf 14.00 uur tot aan 21.00 uur

Vrijdag 14 Oktober vanaf 14.00 uur is de Expositie wederom geopend. Daarna vanaf 19.00 uur een speciale avond voor de vrijwilligers van alle vier locaties. De avond ziet er als volgt uit:
19.00 uur. Welkom met een Kopje Koffie met Cake.
20.00 uur. Lezing over de geschiedenis van de parochie ondersteund door een Power Point presentatie. Daarna bezichtiging van de Expositie met als afsluiting een Hapje & Drankje.

Zaterdag 15 Oktober vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur bezichtiging van de Expositie.

Zondag 16 Oktober bezichtiging van de Expositie vanaf 10.00 uur tot 15.45 uur

Daarna om 16.00 uur afsluiting van deze feestweek met een Plechtig Marialof.

Door de toegang tot alle activiteiten gratis toegankelijk te maken en door daarnaast de parochianen van alle vier locaties uit te nodigen voor alle activiteiten probeert de locatie H. Antonius van Padua te Zwartemeer de onderlinge verbondenheid meer en meer te bewerkstelligen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda