De Dutch TechZone strekt zich uit over de gemeenten Emmen, Hoogeveen, Hardenberg en Coevorden. Samenwerken en kennis delen is onze grootste kracht. Ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en de overheid werken samen om de economie in de regio duurzaam te versterken. In de Dutch TechZone produceren we samen op uiterst slimme, duurzame en geheel eigen wijze. Daarbij ligt de focus op de maakindustrie. De inspanningen om de industriële positie van de regio te versterken en uit te bouwen hebben daarmee een breed karakter en sluiten aan bij de noordelijke en nationale inspanningen op dat punt. Zo bouwen we aan een veerkrachtige regio die blijft ontwikkelen. Wij maken het en de wereld weet het!
|
|
|
|
Een sterke regio heeft een sterk profiel. Door met elkaar te werken aan een goede profilering van de DutchTechZone profiteert het hele gebied daar optimaal van. Inmiddels is het contentplatform niet meer weg te denken en is het een bibliotheek met verhalen uit de omgeving. Niet alleen successen, maar ook wat er gebeurt en punten waarop een bedrijf kan aanhaken.
Heb jij een verhaal dat je wilt delen? Neem dan contact met ons op via de button:
|
|
|
|
|
IN HET NIEUWS
|
|
|
|
Bron: www.konnect.nu
MAKE IT WORK STAAT VOOR OMSCHOLING
Opleiding en werk gaan hand in hand. Om hoogopgeleide talenten zonder specifieke IT-achtergrond om te scholen naar een IT-functie op hbo-niveau ontwikkelt het onderwijs samen met deelnemende werkgevers een uniek omscholingstraject: Make IT Work.
Vrijdag 21 april was de informatiebijeenkomst over Omscholingstraject Make IT Work bij de IT Hub Hoogeveen. Projectleider Marion Koops nam iedereen mee in alle ins en outs omtrent het traject. Samen met Edwin Gels en Henriette Herbschleb van Dutch TechZone is het initiatief ontstaan om te verkennen wat de behoefte is op het gebied van het aantrekken van IT talent en omscholen in de omgeving Drenthe en Overijssel. Hoe kunnen we hierop aansluiten vanuit het onderwijs? Er kan worden terug gekeken op een mooie, interactieve sessie waar ondernemers uit die omgeving kennis konden maken met Make IT Work. Serge de Mul van Ultraware - Your custom software specialist vertelde over zijn ervaring als werkgever bij het traject. Werkgevers Make IT Work is uw duurzame partner in het vinden en opleiden van enthousiaste en bevlogen IT-medewerkers voor uw organisatie of bedrijf. Komt u IT-medewerkers tekort? Heeft u moeilijk in te vullen vacatures? Deelname aan Make IT Work kan ook voor uw bedrijf of instelling de oplossing zijn. Make IT Work start meerdere keren per jaar met het omscholingstraject: in februari, april, september en november. Heb je de sessie gemist en ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn? Neem dan contact met Martine Haverkort via martine.haverkort@itacademy.nl
|
|
|
Bron: www.konnect.nu
"Het Skills Lab zet ondernemers in hun kracht”
Ondernemers die voor meerdere uitdagingen staan — bij het Skills Lab weten ze er wel raad mee. Mkb’ers uit de regio kunnen bij dit leerinitiatief terecht voor advies. Een oud-ondernemer maakt eerst een probleemanalyse van de bedrijfssituatie, waarna studenten aan de slag gaan met concrete oplossingen. NHL Stenden, Drenthe College, IBDO en Growing Emmen slaan hiervoor de handen ineen.
“Je hoort altijd de goede verhalen, de bedrijven die het voor elkaar hebben en waar je als student veel van kunt leren”, vertelt Liesbeth Horstmann van het Drenthe College. “Bij het Skills Lab worden studenten ook eens met de andere kant geconfronteerd. De realiteit is dat dingen soms misgaan in een bedrijf — wat doe je dan?” In het kader van KONNECT fungeert het Skills Lab als experiment om kennisinstellingen en bedrijven beter te helpen samenwerken. Liesbeth is één van de initiatiefnemers: “De aanleiding voor dit experiment was een aantal concrete voorbeelden van ondernemers uit de regio met een concrete hulpvraag en bij IBDO en Growing Emmen bekend waren. Ondernemers komen zo via de community bij ons terecht. Een oud-ondernemer, die bij het Lab is betrokken, houdt een intakegesprek om te onderzoeken waar de knelpunten zitten. Denk aan financiële problemen, een gebrek aan reclame, plannen die in de praktijk lastig uit te voeren zijn, enz. Alle financiële kwesties gaan naar de studenten van de Finance & Control opleiding van NHL Stenden. Vraagstukken die gerelateerd zijn aan marketing, communicatie en marktonderzoek gaan ook naar het Drenthe College. Hier komt een adviesplan uit voort en mogelijk hulp bij de uitvoering.”
Liesbeth Horstmann (Drenthe College) & Dènis Assen (Growing Emmen) Vanuit Growing Emmen is Dènis Assen betrokken bij dit experiment. Hij is de oprichter van de ‘ondernemersbroedplaats’ Growing Emmen en zet zich in voor nieuw en vernieuwend ondernemerschap in en vanuit de regio. “Binnen de community werken ondernemers en diverse partnerorganisaties samen om elkaar sterker te maken”, vertelt Dènis. “Antwoorden op (hulp)vragen van ondernemers zijn hier snel gevonden.” Lees hier het hele verhaal en meer over het skills lab
|
|
|
Bron: www.linkedin.nu
Minister op werkbezoek in Coevorden
Op 1 mei 2023 heeft de Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, een werkbezoek gebracht aan Intergas. Tijdens dit werkbezoek zijn de (voorlopige) resultaten van het Demonstratieproject Hybride warmtepompen besproken. Daarnaast heeft De Jonge een rondleiding gehad door de fabriek onder leiding van Technisch Directeur Peter Jan Cool en waren er verschillende journalisten aanwezig om het bezoek vast te leggen. Het demonstratieproject is er op gericht om de toepasbaarheid, prestaties, besparingen en het comfort van de hybride warmtepomp goed in beeld te brengen. De resultaten zijn veelbelovend. Dit project is een initiatief van de Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVI), Techniek Nederland, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tevens nemen de universiteiten van Utrecht en Twente deel aan het project. Kijk voor meer informatie op de website van het project: www.demoprojecthybride.nl
|
|
|
Bron: www.rtvdrenthe.nl
Van Drenthe tot diep in Duitsland: spoorlijn naar Rheine stuk dichterbij
De kans dat de trein vanaf Coevorden en Emmen je binnen enkele jaren tot diep in Duitsland brengt, is sinds vandaag een stuk groter. Extra geld voor de spoorlijn Emmen - Rheine is binnen handbereik door een besluit van het Europees Parlement. Ook de Lelylijn en het traject Zwolle - Münster zijn hierdoor een stuk dichterbij gekomen.
Een meerderheid van de Europarlementariërs gaf vanochtend het laatste zetje om de drie spoorlijnen op te nemen in het zogeheten Trans-Europees Transport Netwerk (TEN-T). Auto-, spoor-, en vaarwegen die hier onderdeel van uitmaken, komen in aanmerking voor Europees geld.
'Belangrijke stimulans'
Bestuurders uit Noord-Nederland zijn blij dat de kogel nu eindelijk door de kerk is. "Dit verbindt Noord-Nederland beter met Nedersaksen en sluit aan op het Duitse IC/ICE-netwerk", reageert wethouder Guido Rink van Emmen over de realisatie van het spoortracé naar Duitsland. "Opname in het TEN-T netwerk is een belangrijke stimulans voor dit project."
Inzet op 2025
De provincie Drenthe zet erop in om het traject Emmen - Rheine in 2025 te gebruiken. Daarmee zouden er na 50 jaar weer - uitgezonderd goederenverkeer - treinen rijden tussen Drenthe en Nedersaksen. Passagiers kunnen in Rheine overstappen op intercitylijnen richting van onder meer Emden, Munster en Keulen.
Lees hier het artikel verder
Het is tevens mogelijk mee te denken en praten! Over kansen, mogelijkheden en ontwikkelingen rond de spoorlijn Emmen-Rheine; de Regiopa Express.
Bijeenkomsten in Coevorden en Nordhorn. Hoe kunnen we als regio optimaal profiteren van de nieuwe spoorverbinding (Emmen)-Coevorden-Nordhorn-Rheine? Als bedrijfsleven, als onderwijs, als toerisme, als zorginstellingen, als inwoners. De Provincie Drenthe, de Landkreis Grafschaft Bentheim, de Stadt Nordhorn en de Stichting Nedersaksenlijn nodigen u daarom van harte uit op één van de volgende data: 1) Woensdag 10 mei 2023 van: 10.00 – 12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) Locatie: Intergas Verwarming, Europark Allee 2, 7742 NA Coevorden Of 2) Maandag 15 mei 2023 van: 15.30 – 17.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) Locatie: Intergas Verwarming, Europark Allee 2, 7742 NA Coevorden Of 3) Woensdag 24 mei 2023 van 10.00 – 12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) Locatie: Rathaus Nordhorn, Bahnhofstraße 24, 48529 Nordhorn (Hier is ruimte voor maximaal 50 personen. Vol is vol.) Aanmelden: Via Provincie Drenthe: Françoise van den Broek, f.vandenbroek@drenthe.nl (M: 06-20 40 78 71)
|
|
|
Bron: www.dutchtechzone.nl
DE MANNEN EN VROUWEN VAN STIEL
Stiel Metaalbewerking is gevestigd in Coevorden en is gespecialiseerd in de productie van metaalproducten en constructies voor verschillende sectoren. Het bedrijf heeft geavanceerde machines en een team van ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in verschillende facetten van de metaalbewerking. Wij spraken Bart Landman, eigenaar van Stiel.
Naam
“We groeien inmiddels behoorlijk uit ons jasje,” vertelt Bart met een grote lach. “We huren nu het pand naast ons, omdat we ruimtegebrek hebben.” Al ruim 25 jaar zit Stiel in het pand aan de Parallelweg in Coevorden. Eerst als Zomer Metaalbewerking, maar later is dit veranderd naar Stiel. Bart: “Ik vind dat er te weinig respect en erkenning is voor het vak waar al die jongens en meisjes dagelijks hun best voor doen.” Uiteindelijk is gekozen voor de naam ‘Stiel’, het woord voor ambacht en vakmanschap. “Stiel staat voor ambacht en vakmanschap, letterlijk en figuurlijk. Wij geloven in onze medewerkers. Zij maken ons bedrijf. Zij zijn goed opgeleid, beschikken over jarenlange ervaring en werken samen in een hecht team.”
Vakmensen
Een van de grootste uitdagingen in de maakindustrie is het vinden van goed opgeleide vakmensen. Het vak van metaalbewerker is nog steeds een ambacht en het is belangrijk dat mensen de juiste vaardigheden en kennis hebben om goed werk af te leveren. Bart: “Als je een rendabele machinefabriek wilt, dan moet je toc
Reacties
Fotoboek
Social media
Advertenties
Agenda
Er is geen evenement gepland.
| | | | | |