Cobie Brouwer (81) en Theo Krouwel (82) 60 jaar getrouwd

EMMEN - Deze benen kunnen de hele wereld dragen, dacht Theo Krouwel toen hij Cobie Brouwer op straat tegenkwam. Helemaal onbekend was Cobie niet voor Theo want zijn broer was getrouwd met een nichtje van Cobie. ,,Ik had wel al langer een oogje op haar, maar omdat de familie Brouwer van plan was om te gaan emigreren had het niet zo veel zin.

Toen bekend werd dat de emigratie niet doorging heb ik haar direct toen ik haar op straat tegenkwam gevraagd of zij mee naar de bioscoop wilde waar de film “de wereld van Susi Wong” draaide. Het antwoord was ja en na de film sloeg Theo direct weer toe of zij de volgende dag ook met hem mee wilde naar voetballen. Doordat Cobie een echte liefhebber van voetbal was, werd ook dat met ja beantwoord en was de verkering een feit. Twee jaar later, in de periode dat Theo als korporaal zijn diensttijd afwerkte, werd het huwelijk voltrokken in het gemeentehuis van Nieuw-Amstel, dat tegenwoordig Amstelveen heet. Het paar woonde eerst enige tijd in een slaapkamer bij de ouders van Cobie en kregen daarna een dochter en een zoon die voor vier kleinkinderen zorgden.

Cobie Brouwer werd geboren in Amstelveen als oudste met nog twee broers en een zus. Na de lagere school en de Ulo werkte zij jarenlang als secretaresse op een advocatenkantoor in Amstelveen. Zij was ook sportief en deed aan Gymnastiek, zwemmen en fietsen terwijl kaarten ook wel een grote hobby van haar was. Theo Krouwel groeide op met een broer en vier halfzussen en volgde na de lagere school de ambachtsschool om het vak van automonteur te leren. Na zijn opleiding werkte hij met een onderbreking van zijn dienstplicht bij garagebedrijven. Theo mag graag fietsen, vissen, classic motoren en zwemmen en dat doet hij samen met Cobie elke dag in het op een steenworp afstand liggende Aquarenabad.

De dochter van Theo en Cobie woonde voorheen met haar gezin in Barneveld, maar daar hadden de kleindochters niet de ruimte om de liefde voor de paardensport te beoefenen. Zij vonden vervolgens een onderkomen aan de Meerdijk in Emmen. Cobie: ,,Doordat er bij hun nieuwe woning genoeg ruimte was, vroeg onze schoonzoon of wij mee wilden verhuizen naar Emmen. Lang hoefden wij daar niet over na te denken en hebben wij in 2019 de overstap naar Emmen gemaakt. Wij hebben geen enkel moment spijt van deze stap gehad.” De trouwdag was maandag, maar het feestje met familie, vrienden en bekenden heeft inmiddels al plaatsgevonden.

Burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook langs om de felicitaties over te brengen en had als attentie een ingelijste kopie van de trouwakte en een fotoboek meegenomen. (foto Bennie Wolbers).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda