Roelie van der Tuuk en Geert Zinger vonder elkaar in een cafetaria

EMMER ERFSCHEIDENVEEN - Roelie van der Tuuk en Geer Zinger vonden elkaar op een zondagmiddag in cafetaria Bakker aan Kanaal A in Emmererfscheidenveen, de woonplaats van Roelie van der Tuuk. Daar kwam elk weekend de jeugd elkaar en werden menig paartjes gevormd. Het was eigenlijk een beetje liefde op het eerste gezicht met als gevolg dat de twee een half jaar later elkaar in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord hebben gegeven.


Zij gingen wonen aan de Runde waar een woning vrijstond, maar na een half jaar verhuisde het jonge paar weer naar Kanaal B en wonen nu nog steeds met alle tevredenheid in Emmererfscheidenveen. Het echtpaar kreeg twee zonen en een dochter en inmiddels zijn er nu een kleinzoon en een kleindochter. Het paar heeft in de afgelopen jaren veel vrijwilligerswerk gedaan. Geert was ruim 20 jaar scheidsrechter en voetbalde ook bij CEC. Eén keer stond het in het eerste, maar speelde meestal in het derde en vierde elftal. Nu doen de twee het wat rustig aan en doven de tijd vooral met kaarten en dan vooral jokeren en verschillende spelletjes.

Roelie van der Tuuk zag 12 februari 1941 in Emmer Erscheidenveen het eerste levenslicht als jongste in en gezin met nog een zus en zes broers. Door leren was er niet bij, want na de lagere school was het direct de huishouding als ondersteuning van moeder. Daarna werkte zij als interieurverzorgster onder anderen bij de stoppenfabriek Weber in haar woonplaats en als interieurverzorgster bij de defensie en was ruim 45 jaar bezorgster van weekbladen waaronder, de Zuidenvelder.

Geert Zinger werd geboren in Beilen waar hij als jongste opgroeide in een gezin met nog een zus. Nadat zijn vader al vroeg was overleden, vond zijn moeder in Emmer Compascuum een nieuwe liefde en ging daar ook wonen. Na de lagere school en de LTS in Emmen en volgde een opleiding machinebankwerker. Daarna kwam Geert in Amsterdam bij Fokker terecht waar hij een opleiding vliegtuigplaatwerker volgde. Dat was uiteindelijk toch niet zijn ding en vond eerst daarna nog werk als dakdekker bij de firma Sindu uit Hoorn die in deze regio actief was, maar uiteindelijk kon Geert na een aantal bij de AKU van een welverdiende pensioen genieten. Jan was daarna zoals gezegd actief als scheidsrechter, maar was bij CEC ook de oprichter van de club van 100 en was bestuurslid van de supportervereniging. Geert kreeg ook al eens en onderscheiding van de plaatselijke carnavalsvereniging De Kaibongels”.


Burgemeester Eric van Oosterhout kwam vrijdagmiddag ook nog even bij de jubilarissen langs en was ook hier nieuwsgierig hoe je 60 jaar huwelijk vol maakt. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda