Koninklijke onderscheiding voor Lies Hemme uit Zwartemeer

Lies Hemme-Hölscher (75) uit Zwartmeer is dinsdag 12 september koninklijk onderscheiden. Ze werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Eric van Oosterhout speldde haar de bijbehorende versierselen op. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst om 19.30 uur van de Dorpsraad Zwartemeer in dorpshuis De Meerstal in Zwartemeer.Lies Hemme is sinds 2007 lid van de Dorpsraad. Sindsdien heeft ze zich ontwikkeld tot een belangenbehartiger pur sang. Zo maakte ze zich sterk voor de bouw van nieuwe woningen om in de behoefte van ouderen en kleine huishoudens te voorzien. Na een lange voorbereiding werd vorig jaar een begin gemaakt met de bouw.


De sleutels aan de nieuwe bewoners werden enkele weken geleden uitgereikt. Verder zette mevrouw Hemme zich succesvol in voor de komst van een nieuwe huisarts, toen de enige dokter in het dorp aankondigde te stoppen.

Mevrouw Hemme heeft in de afgelopen 16 jaar een stevige bijdrage geleverd aan de bevordering van de woon-, werk- en leefsituatie in Zwartemeer. Ze blijft lid van de Dorpsraad en actief als vrijwilliger, maar doet de komende periode een stapje terug.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda