PvdA en Gemeentebelangen: eindelijk buurthuis voor Wolfsbos

HOOGEVEEN – Als het aan de fracties van PvdA en Gemeentebelangen ligt, krijgt de Hoogeveense wijk Wolfsbos eindelijk een eigen buurthuis. De partijen dienen, samen met SP en VVD, een motie in bij het vaststellen van de begroting 2024. “Wolfsbos is een grote wijk met veel bewonersinitiatieven. Zo’n wijk verdient een eigen buurthuis”, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck.


“Het pand dat bekend staat onder de naam ‘De Olde Bieb’ functioneert in de praktijk als buurthuis voor Wolfsbos, maar het heeft niet de status van buurthuis. Er is als het ware sprake van een gedoogconstructie”, legt PvdA-er Van Eck uit. “Het is hoog tijd dat Wolfsbos een buurthuis krijgt met alle rechten die daarbij horen.”

“Als het pand ‘De Olde Bieb’ om wat voor een reden dan ook niet geschikt is als buurthuis, dan willen we dat het college de raad een voorstel doet voor een nieuwe ‘De Olde Bieb’”, vertelt Gemeentebelangen-raadslid Jacob van der Heide.

Kloppend hart
PvdA en Gemeentebelangen dienen donderdag bij het vaststellen van de begroting samen een motie in. “In de begroting bevestigt het college nog maar eens hoe belangrijk buurt- en dorpshuizen zijn voor de Hoogeveense samenleving, nu en in de toekomst. Voor de PvdA is daarom nu het juiste moment om aandacht te vragen voor een buurthuis in Wolfsbos”, vertelt Van Eck.

Niet alleen de PvdA, ook Gemeentebelangen heeft in het verleden aandacht gevraagd voor ‘De Olde Bieb’. “’De Olde Bieb’ heeft zich ontwikkeld tot kloppend hart van de wijk, maar het gebouw en de inrichting zijn sterk verouderd”, geeft Van der Heide aan. Inmiddels hebben SP en VVD aangegeven donderdag de motie mede te willen indienen.

Experiment geslaagd
Al in 2018 zette de PvdA zich in voor ‘De Olde Bieb’. Aanleiding was toen de ophef rond het mogelijk beëindigen van de bruikleensituatie voor het bewonerscollectief.

“Het college besloot destijds bij wijze van experiment de situatie te continueren. Het is de hoogste tijd het experiment geslaagd te noemen en over te gaan tot een echt buurthuis voor Wolfsbos”, besluit PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda