Geertje Meringa-Kamps 101 jaar, maar nog steeds fris en vrolijk

EMMEN – Het was woensdagmiddag een klein feestje in de hal van verzorgingscentrum De Holdert want Geertje Meringa-Kamps vierde haar 101ste verjaardag. Ook burgemeester Eric van Oosterhout kwam net als een jaar geleden even op bezoek om haar te feliciteren. Geertje, die in Diphoorn werd geboren in een boerengezin dat daarna naar Noord-Sleen verhuisde waar Geertje haar hele jeugd doorbracht.


Na de lagere school ging zij werken op de boerderij en ook nog in de huishouding bij twee families. Zij leerde haar man Hendrik uit Exloo kennen tijdens een fietstochtje met een vriendin in de Emmerdennen en trouwden in 1946 in Hotel Bussemaker in Exloo. Het paar kreeg twee zonen, Lambert (75) en Jan (73). Geertje kreeg drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. 21 jaar geleden betrok zij samen met haar inmiddels overleden man een aanleunwoning bij De Holdert in Emmen.

Geertje was jarenlang actief bij ‘t Aol Volk als toneelspeelster, maar ook bij meerdere activiteiten van de Drentse vereniging. Dat leverde haar in 1996 een Koninklijke onderscheiding op. Haar man was daar overigens ook actief als toneelknecht. Daarnaast waren breien, handwerken en puzzelen haar hobby’s en TV kijken. Een jaar geleden zat de eeuweling nog op de ziekenafdeling van De Holdert, nadat zij bij een val een scheurtje in haar bovenbeen opliep, maar nu zit ze er weer helemaal als kwieke jongedame bij om ook deze bijzondere verjaardag met de familie te kunnen vieren.


Burgemeester Eric van Oosterhout liet zich ook nu nog even goed informeren hoe zij het afgelopen jaar als eeuweling heeft beleefd. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda