Hennie Meijerink en Tinus Jeuring 60 jaar een echtpaar

EMMEN - Woensdag 31 januari 1964 was een bijzondere dag voor Hennie Meijerink uit Odoorn en Tinus Jeuring uit Coevorden, want toen gaven zij elkaar in het gemeentehuis van Emmen, waar de rode loper voor hen uit lag, het ja-woord. Het familiefeest vond al plaats in het Wapen van Emmen. Het eerste contact kregen Hennie en Tinus bij een vriendin van Hennie toen zij moesten oppassen en zij: ,,stuur die maar even langs als wij weer oppassen moeten. Dat gebeurde en het is daarna nooit weer uit geweestâ??.


Na drie jaar verkering bloeide er een harmonisch huwelijk op die werd uitgebreid met een zoon en dochter en die zorgden weer voor 5 kleinkinderen. Donderdag middag kwam burgemeester Eric van Oosterhout naar hun appartement in Wooncentrum De Holdert om het paar namens het gemeentebestuur te feliciteren met deze mijlpaal.

Hennie Meijerink werd geboren in Coevorden als vierde in en gezin met nog2 broers en 5 zussen. Na de lagere school en huishoudschool ging zij werken in de gezinshulp en later in de Angelino Stichting in Emmen, Na nog ene periode in Oosterhesselen als gezinshulp kwam zij terecht bij Dokter van Uffen in Emmen. Toen zij in 1864 trouwde werd zij hulp in de eigen huishouding en later ook mantelzorger voor haar man Tienus die met reuma te kampen kreeg. Ook Hennie was samen met Tienus actief bij ’t Aol Volk.

Tinus zag het eerste levenslicht in Odoorn en ging na de lagere school en een Bemitel opleiding op de LTS werken bij de Enka waar hij ook een opleiding volgde. Wegens inkrimping moest Tinus weg en kwam in Beverwijk terecht, maar keerde na enige tijd weer terug bij de Enka in de montage luchtbehandeling. Pronkend met een Koninklijk lintje gaf aan dat Tinus vanaf 1979 tot 2023 maar liefst op acht fronten actief was met vrijwilligerswerk. Het begon met een sportcursus in Assen en daarna , trainer van de junioren bij korfbalvereniging Emmen, schoolbestuur Dingspelschool Angelslo, Jeugdtrainer en -leider bij vv Emmen, 25 jaar reserve politie, 47 jaar actief lid van de Drentse vereniging ’t Aol Volk in de toneelcommissie en 9 jaar dagelijks bestuur, 6 jaar voorzitter bewonerscommissie flat Palidas en nu nog in de cliëntenraad van De Holdert.

De burgemeester was ook weer van alles op de hoogte van het jubilerende paar en dit werd afgesloten een gezamenlijke fot;. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda