Nieuw: Gratis subsidie voor een energiezuinig huis

EMMEN - Vijf gemeenten in Drenthe en een gemeente in Overijssel helpen huiseigenaren om hun woningen energiezuiniger te maken. Door middel van een vernieuwde subsidie met een maximale waarde van €4.000,- krijgen huiseigenaren de kans hun huizen te isoleren, te voorzien van HR++ glas of zonnepanelen te installeren. De subsidie is speciaal bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen en is beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen en Hardenberg.


De Gratis subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijk samenwerkingsverband van het Rijk, provincie Drenthe, provincie Overijssel en gemeenten. Huiseigenaren kunnen de subsidie aanvragen via www.regiodealzodrenthe.nl of bellen met het Drents Energieloket: 085 - 792 01 58.

Meer wooncomfort en lagere energiekosten
Een duurzamer huis zorgt voor lagere energiekosten en meer wooncomfort. Om te zorgen dat iedereen die in aanmerking komt een vliegende start kan maken, biedt Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe gratis en onafhankelijk advies door deskundige energieadviseurs.

Subsidiecriteria:
• Het huis staat in één van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen of Hardenberg.
• De aanvrager is eigenaar van de woning en woont er ook zelf in.
• Het verzamelinkomen is niet hoger dan €52.671,- per jaar.
• De subsidie van maximaal € 4.000,- is bedoeld voor energiebesparende werkzaamheden.
• De subsidie is aan te vragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. Hierbij dient een offerte of een factuur worden bijgevoegd. De factuur mag maximaal 6 maanden oud zijn.
• De huiseigenaar komt misschien in aanmerking voor nog meer subsidies. De energieadviseurs van de Regio Deal kunnen kosteloos de weg wijzen naar meer mogelijkheden.

Gratis ondersteuning voor huiseigenaren
Huiseigenaren die hun woning energiezuiniger willen maken, kunnen zelf de subsidie aanvragen.
Mocht er behoefte zijn aan hulp, dan biedt Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe gratis en onafhankelijk advies door deskundige energieadviseurs. De energieadviseur kijkt of de huiseigenaar in aanmerking komt voor de subsidie en adviseert wat er zoal mogelijk is in het huis. Daarnaast kan de energieadviseur helpen bij de subsidieaanvraag en de weg wijzen naar andere beschikbare regelingen.

Over Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe
De Gratis subsidie voor een energiezuinig huis vloeit voort uit Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen gemeenten, provincie Drenthe, provincie Overijssel en de Rijksoverheid. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken.

Meer informatie en subsidieaanvraag:
Bezoek de website www.regiodealzodrenthe.nl of neem contact op met het Drents Energieloket op 085 - 792 01 58.

Link naar video’s op Youtube:
? Vloerisolatie dankzij subsidie Regio Deal: https://youtu.be/ftQfX1bnshw
? Nieuw HR++ glas dankzij subsidie Regio Deal: https://youtu.be/W1XAFz2lr3o

Deze video’s zijn opgenomen tijdens de voorgaande editie van de subsidie van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Op de foto staan de Energieadviseurs van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.
Van links naar rechts: Thijs Bodewitz, Niek Havinga (coördinator), Nico Schiphouwer en Roel Loots. Niet op de foto: Marianne Ploeger.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda