Sportkampioenen Theo Fuhler en Damiën Davenschot gehuldigd

EMMEN - Sportkampioenen Theo Fuhler (55) uit Klazienaveen en Damien Davenschot (35) uit Emmen zijn deze week gehuldigd door wethouder Pascal Schrik. Op 26 augustus 2023 werd Theo Fuhler Nederlands kampioen Run-Bike-Run in Borne. Hij komt uit voor Triathlon Team de Boks Klazienaveen. Damien Davenschot werd eerste bij de sport handboogschieten. Op 10 september op het veld in Ysselsteyn en op 14 januari indoor in Den Bosch. Hij komt uit voor Dutch Open Archery in Gasselte.


Beide sporters trainen veel, hebben een enorm doorzettingsvermogen en willen graag winnen. Ieder in hun eigen sport. Waar Theo Fuhler al een flink aantal jaren meedraait is Damiën Davenschot pas in november 2022 begonnen. Wethouder Pascal Schrik: “Ik ben trots op deze talenten uit onze gemeente. Ondanks het verschil in leeftijd en ervaring zijn ze erg gemotiveerd, gaan ze volledig voor de sport en winnen ze veel prijzen.”

Theo Fuhler

Via een collega kwam Theo Fuhler in aanraking met duathlon en thriatlon toen hij 25 jaar was. Daarin worden de sporten zwemmen, fietsen en hardlopen gecombineerd. Na een aantal jaren hield hij het voor gezien om vervolgens op zijn veertigste de sport weer op te pakken. Theo Fuhler heeft meegedaan aan Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen waar hij onder andere goud won.

Op dit moment traint hij met veel plezier alleen en in teamverband bij de vereniging in zijn woonplaats. Wat hem aantrekt in de sport? “De vrijheid om zelf je trainingen te bepalen en in te plannen. Lekker trainen in de natuur. Daarbij is het altijd zoeken naar een goede balans tussen sport en privé”, aldus Theo Fuhler.

Damiën Davenschot

In november 2022 maakte hij kennis met de sport handboogschieten. En na een training met de ‘Barebow’, was hij meteen enthousiast. Er is een periode geweest waarop Damiën Davenschot zo’n 50 tot 60 uur per week trainde. Hij heeft al veel prijzen behaald. De sport betekent veel voor hem, hij leeft er helemaal van op.

Zijn doel is om deel te nemen aan EK Veld schieten. Zijn droom is om mee te doen aan een toernooi in Amerika. Damiën vertelt over zijn passie voor de sport: “Het is een precisiesport, het geeft me een heerlijk gevoel door met de boog zonder hulpmiddelen de pijlen precies daar te krijgen waar ik dat wil. Graag zet ik Barebowschieten verder op de kaart.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda