Duo Rolink en Verpalen op Forever Akoestisch

EMMEN - Een van de acts op Forever Akoestisch op zondagmiddag 14 april in het Atlas Theater in Emmen is het duo Rolink en Verpalen. Het mini-festival Forever Akoestisch past in het rijtje van de succesvolle Forever Young en Forever Blues festivals. Naast Rolink en Verpalen treden ook Jungle of Roots, D’Irish Folk en het Noord-Nederlands Gitaar Ensemble op.


Het duo Rolink en Verpalen speelt al enige jaren oude Amerikaanse blues, een vleugje folkrock en eigen nummers, die zijn overgoten met een eigenzinnig sausje van soms heftig, dan weer ingetogen gitaarwerk en zang. De Emmenaren Gerard Rolink en Bart Verpalen zijn in 1962 in de brugklas van het KDC muzikaal begonnen. In de jaren zestig van de vorige eeuw waren beiden de oprichters van de band Rainy-Day Men, dat voortkwam uit The Fellows. “Op een gegeven moment hield deze band op te bestaan en gingen we onze eigen weg”, vertelt Gerard Rolink.


Rolink speelde daarna in tal van bands waaronder Human Orchestra. “Ondertussen besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken. Ik ging naar het conservatorium, waar ik afstudeerde als docent lichte muziek.” Naast popmuziek legde Rolink zich ook steeds meer toe op jazz en begeleidde onder andere Jenne Meinema en Hans Dulfer.

Bart Verpalen speelde geruime tijd in de folkrockgroep Goed Folk uit Winterswijk en deed sessiewerk bij singer-songwriter Wouter Muller. De laatste jaren legde hij zich toe op Britse Folk, Amerikaanse blues en eigen composities. “Totdat we elkaar enkele jaren geleden weer tegenkwamen en bleek dat de chemie tussen ons nog steeds als vanouds was”, besluit Gerard Rolink.

Tickets voor Forever Akoestisch zijn verkrijgbaar bij het Atlas Theater. Kaarten kosten 15 euro. Voor Vrienden van het Atlas Theater 10 euro. Voor wie na het festival nog langer wil blijven bestaat de mogelijkheid een diner bij te boeken. Tijdens het diner treedt vanaf 17.30 uur Groundhog Day op.

https://www.atlastheater.nl/voorstellingen/forever-akoestisch-14-apr/
Foto: Rolink en Verpalen. (Eigen foto's).
Rolink en Verpalen 1.JPG
Rolink en Verpalen jong en oud.jpg

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda