Succesvolle nationale Pannenkoekdag in de gemeente Emmen

EMMEN - afgelopen vrijdag vierden een grote groep mensen, organisaties en bedrijven in de Gemeente Emmen de Nationale Pannenkoekendag met een grootschalig evenement, georganiseerd door VIP! Emmen (onderdeel van Sociaal Werk Sedna). Het initiatief, bedoeld om verbinding te creëren en om kwetsbare inwoners extra aandacht te geven, bleek een overweldigend succes.


Op maar liefst 21 baklocaties werden door 231 amateur en professionele bakkers meer dan 2.000 pannenkoeken gebakken. Hiermee konden we ruim 1800 kwetsbare inwoners pannenkoeken aanbieden. Dit resulteerde niet alleen in een feestelijke sfeer, maar ook in waardevolle ontmoetingen tussen mensen uit diverse lagen van de samenleving. Het evenement bood niet alleen een kans om te genieten van heerlijke pannenkoeken, maar ook om nieuwe vrijwilligers te werven en bestaande relaties te versterken.

Een bijzonder hoogtepunt van de dag was de aanwezigheid van Casper Lammers, bekend van zijn deelname aan het programma 'De Bondgenoten' op SBS6. Casper, die zich inzet voor de kwetsbare doelgroep, vertelde tijdens de online aftrap over zijn missie en hielp vervolgens mee met het bakken van pannenkoeken bij de Trans.

Nathalie Rozendal, coördinator van VIP! Emmen, benadrukte het belang van dergelijke evenementen: "Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen betrokken waren bij dit initiatief en hoeveel impact we gezamenlijk kunnen hebben. We hebben laten zien dat we in de gemeente Emmen niet naast elkaar, maar met elkaar samenwerken."

Het succes van deze Nationale Pannenkoekendag smaakt naar meer, zo blijkt uit de woorden van Nathalie: "Dit is slechts het begin. We kijken al uit naar toekomstige evenementen waarbij we opnieuw kunnen laten zien hoe sterk onze gemeenschap is."

Carina Imming (medewerker activiteitenbegeleiding Het Uitbureau), Wim Beukers (vrijwilliger)


Nathalie Rozendal (coördinator VIP! Emmen, Sociaal Werk Sedna), Casper Lammers (deelnemer SBS6 programma ‘De Bondgenoten’) en Elsbeth van Veen, vrijetijdscoach van Stichting de Trans.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda