Metal Battle Veldslag Noord

GRONINGEN - De deelnemers voor Veldslag Noord op 22 maart in Simplon te Groningen zijn bekend. De winnaar gaat door naar De Metal Battle finale op 20 april in Estrado te Harderwijk. De winnaar hier speelt onder andere op Wacken Open Air, Stonehenge en Harnbarg Metalfest. Ze worden ook gecoached door diverse metal grootheden en krijgen media aandacht van onder andere de Aardschok.


Winnaar Groningen: BAAS
BAAS speelt een wat zwaardere vorm van Heavy of Thrash / Speed Metal. Snel spel, heldere zang en een drum en basslaag die zeer aanwezig zijn. Hier en daar valt ook wel een hint Stoner in het complete geluid terug te horen. Ook de heerlijke bass en gitaarsolo's ontbreken niet bij een show van deze band.

Winnaar Friesland: Death Moth
Death Moth is zoals de naam al doet vermoeden een Death Metal band. Diepe grunts, ruwe lage gitaarriffs en daaronder een krachtig drum en bass spel. De nummers bevatten de benodigde momenten voor het bouwen van een goede moshpit maar hebben ook korte maar rustigere segmenten waarin je even kunt ademhalen. Vorig jaar heeft Death Moth 2 singles uitgebracht en nu is het wachten op het eerste volledige album van deze band.

Winnaar Overijssel: Tenuem
Tenuem speelt Blackened Metalcore. De vibes van de Black Metal hebben de overhand en melodische duistere stukken worden begeleid met de pure agressie van de Metalcore. De samensmelting van de epische black metal met de agressieve metalcore zorgen voor een totaal nieuwe verfrissende stijl.

Winnaar Drenthe : Traversus
Traversus speelt een mix tussen progressieve Rock en Metal, ze halen invloeden uit bands als Leprous, Haken en Karnivool. In de teksten zijn ze erg kritisch op het menselijk gedrag en er wordt ook zeker in de zang wel geput uit de eigen emoties. Muzikaal weten ze rustige intro's en segmenten te mengen met zwaardere bombastische Prog-Rock stukken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda