Veenvaartorganisatie maakt werk van jubileumjaar

ORANJEDORP - Van woensdag 6 maart t/m zondag 9 maart waren ze elke dag met een vertegenwoordiging aanwezig in een eigen stand op de drukke beurs BOOT HOLLAND in Leeuwarden (rond de 30.000 bezoekers in 5 dagen) om de veenvaart als zodanig en het gehele stroomgebied van deze vaarverbinding onder de aandacht van het voorbijkomende publiek te brengen.


Dat door films te laten zien, flyers en andere informatie uit te delen en om vooral ook gesprekjes aan te knopen met potentiële vaarrecreanten voor de veenvaart in Zuidoost Drenthe. Met daarbij ook de toelichting dat de Veenvaart in Zuidoost Drenthe een andere vaarroute is dan de Turfroute in Zuidoost Friesland. En dat de Veenvaart minder ver van huis en haard is dan menigeen dacht en denkt; er is nog veel te winnen als het om recreatief varen gaat in Zuidoost Drenthe en geheel Drenthe…; in de Boot Holland week zijn er met gesprekjes meer dan 1000 belangstellenden bereikt.

Start van het vaarseizoen 2024
Vanaf dinsdag 2 april is het vaarseizoen open voor recreatievaarders e.a. in geheel Drenthe. Deze hele maand tot woensdag 1 mei is bediening van bruggen en sluizen op afroep inzetbaar. Dat geldt ook voor de veenvaart.

Vanaf 1 mei tot 1 oktober zijn alle bruggen en sluizen weer op de normale wijze met bediening in gebruik. Met het oog op de start van het vaarseizoen zijn rond de veenvaart alle nodige voorbereidingen getroffen en is iedere betrokkene geïnformeerd over de vaartijden, de spelregels daarover en meer.

Voor alle informatie en de actuele stand van zaken kunnen vaarrecreanten terecht op de site: varen.drenthe.nl
En specifiek voor bedieningstijden kunnen ze kijken op:
https://www.provincie.drenthe.nl/onderwerpen/verkeer-en-vervoer/varen/bedieningstijden-recreatievaart/ Ook de site van de veenvaart voorziet in de actuele informatie www.veenvaart.nl

Vaarrecreant in het zonnetje
Op vrijdag 26 april wordt een passerende vaarrecreant in Erica in het zonnetje gezet. Dit vaarseizoen is de veenvaart voor de 11e maal open gesteld voor de vaarrecreatie en is het 10 jaar geleden dat de veenvaartorganisatie officieel het licht zag onder de noemer van Coöperatieve vereniging De Veenvaart UA. Dat mag gevierd worden.

Bij deze promotieactie op 26 april zijn zowel wethouder Pascal Schrik van de gemeente Emmen met Toerisme & Recreatie in zijn portefeuille als ook vertegenwoordigers van de Dorpsraad Erica en de Handelsvereniging Erica als ook het bestuur van de veenvaartorganisatie aanwezig. Het is de eerste publieksactie in het kader van het 10-jarige bestaan van de vereniging.

Het jubileumjaar 2024.
Aan de uitwerking van de jubileumactiviteiten wordt gestaag doorgewerkt. Meerdere dorpen zijn daar mee bezig. Tevens te zien op veenvaart.nl:

? De promotiefilm: “Veenvaart; Meer dan een kanaal met een verhaal” (een film van Nico Westerhof) – 2023
? De gefilmde opnames van RTV Drenthe onder de noemer “Veenvaart Ahoy”- 2023
? Verdere actualiteiten over de veenvaart, de dorpen en het vaargebied

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda