Primeur in Drenthe: Huisartsen bewegen mee in Drenthe Beweegt Samen

ASSEN - Drenthe Beweegt Samen, een geliefd programma op RTV Drenthe dat iedere werkdag om 10.00 uur te zien is, heeft de afgelopen maanden weer veel kijkers enthousiast gemaakt. Met veel positieve reacties als resultaat, blijft het programma zijn missie trouw: mensen in beweging krijgen en hen blij maken.

Een van onze trouwe deelnemers deelde onlangs dat Drenthe Beweegt Samen haar elke ochtend gelukkig maakt. Veel mensen vinden het fijn om deel te nemen, omdat ze zich daarna fitter en beter voelen, en vooral het gevoel hebben erbij te horen. "Ik heb weer lekker gezellig met je meegedaan vanmorgen," horen we vaak. “Dit soort feedback is precies waar we het voor doen”, zegt Esther Witte, van SportDrenthe.

Vorige week vonden de opnamen van de nieuwe reeks, onder leiding van Het Media Atelier, plaats bij Bitter en Zoet, het voormalige hospitaal van Veenhuizen. Deze keer kregen we bijzondere deelnemers op de beweegmat. Een aantal Drentse huisartsen kent het programma van vorige jaren en ging nu de uitdaging aan! Via Dokter Drenthe, de regio-organisatie van Drentse huisartsen, was Dr. Auke Beuting met zijn praktijkteam aan de Nieuwe Rijksweg in Vries, aanwezig.

Op deze manier willen de huisartsen mensen aanmoedigen om meer te bewegen. Op de vraag waarom ze als team meedoen, antwoordde hij: "Bewegen is van groot belang, vooral voor oudere mensen. Het helpt je fit te blijven, geeft energie en is goed voor spieren, hart en bloedvaten. Het is essentieel voor iedereen." Op 11 juli zal de eerste aflevering met dr. Auke Beuting en zijn huisartsen te zien zijn op RTV Drenthe.

Kijkt en doet u mee?

Tevens vindt op donderdag 11 juli het Beweegfestival plaats, een evenement voor iedereen die wil bewegen of beweging wil stimuleren. Van 13.00 tot 17.00 uur zal sportpark Stadsbroek in Assen het toneel zijn van de presentatie van het toekomstige sport- en beweegbeleid in Drenthe en de eerste resultaten van de opleiding 'De Beweegreis'. Elk uur zullen onze beweegdocenten van Drenthe Beweegt Samen, een kwartier lang bewegen op de live muziek van DJ Marco-Yolo. Beweeg mee en voel het verschil in slechts vijftien minuten!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda