Burgemeester Eric van Oosterhout beëindigt Illegale carmeeting

EMMEN - Gisteravond vond er een illegale carmeeting plaats op de Meerdijk in Emmen. We werden verrast door de komst van ongeveer 600, voornamelijk uit Duitsland afkomstige auto’s op het Stadionplein. Dit illegale evenement leidde tot overlast in de vorm van autoracen, het afsteken van vuurwerk en harde muziek.


Vanwege de situatie heeft burgemeester Eric van Oosterhout, in nauw overleg met de politie, besloten de illegale carmeeting te beëindigen. De toegangswegen rondom de Meerdijk werden afgesloten om verdere toestroom van voertuigen te voorkomen. Met extra ondersteuning van politieteams uit de regio kon de carmeeting rond middernacht rustig beëindigd worden. In totaal zijn er 25 bekeuringen uitgedeeld en hield de Duitse politie een grenscontrole.

Burgemeester Van Oosterhout spreekt zijn waardering uit voor het snelle en professionele optreden van de politie: “Wij zullen blijven optreden tegen dergelijke ongeoorloofde bijeenkomsten om de veiligheid en leefbaarheid binnen onze gemeente te garanderen.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda