Borcker Boekenbeurs maakt extra werk van derde lustrum

WESTERBORK - Met een grote partij niet alledaagse boeken en een veiling maken de vrijwilligers van de Wereldwinkel in Westerbork iets bijzonders van de jaarlijkse Boekenbeurs. Ze doen dit ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Op zaterdag 8 oktober aanstaande is het Kerkelijk Centrum De Voorhof aan de Hoogeveenseweg in Westerbork omgetoverd in een boekenparadijs. Maandenlang hebben de vrijwilligers, die zichzelf boekenwurmen noemen, hard gewerkt om alle binnengekomen tweedehands boeken te selecteren en te rubriceren.

Over de oogst zijn ze dik tevreden. Boekenliefhebbers kunnen op de beurs te kust en te keur. Naast wereldliteratuur, detectives, science fiction, hobbyboeken en historische bundels zijn dit jaar veel kinderboeken te koop. Heel bijzonder is een grote collectie oude schoolboekjes van Cornelis Jetses. “Die doen oude tijden herleven”, weet vrijwilligster Annemarie Verheul. De Boekenbeurs begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegangsprijs bedraagt één euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor de veiling hebben tientallen bekende en minder bekende schrijvers gesigneerde boeken beschikbaar gesteld. De verkoping bij opbod begint om 11.30 uur. Binnenkort maken de boekenwurmen hierover meer bekend.

Door de uitzonderlijke collectie boeken en de veiling verwachten de enthousiaste vrijwilligers dit jaar een extra hoge opbrengst. De netto winst gaat deels naar goede doelen in de derde wereld en komt voor een ander deel ten goede aan de Wereldwinkel in Westerbork. Dit jaar kiezen de vrijwilligers voor het ondersteunen van de Stichting Gehandicapt in Gambia. Deze hulporganisatie zet zich in voor het verbeteren van de levensomstandigheden en de toekomst van dove kinderen en jong volwassenen in dit West-Afrikaanse land.

Door malaria en meningitis hebben veel jongeren gehoorproblemen. De Stichting Gehandicapt in Gambia werkt aan verbetering van het dovenonderwijs, onder andere door renovatie van schoolgebouwen, het bijscholen van docenten, het aanschaffen van lesmateriaal en het werven van stageplekken. Zodra projecten zichzelf kunnen bedruipen, trekt de hulporganisatie zich terug. Persoonlijke contacten tussen Westerborker vrijwilligers en bestuursleden van de Stichting Gehandicapt in Gambia garanderen dat het geld voor honderd procent op de juiste plek terechtkomt en dat niets aan de strijkstok blijft hangen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda