Tijger Yardan is verhuisd

EMMEN - Vandaag is mannetjestijger Yardan vanuit Dierenpark Emmen verhuisd naar een splinternieuw verblijf voor grote katachtigen in een dierentuin in Polen. Yardan is vanmorgen in zijn nachtverblijf onder narcose gebracht en zo veilig in een transportkist overgebracht.


In Emmen was Yardan de laatste maanden de enige tijger. Omdat tijgers niet passen in het concept van het nieuwe park Wildlands Adventure Zoo Emmen, zullen er in de toekomst in Emmen geen tijgers meer te zien zijn. Voor Yardan is in overleg met het Europees fokprogramma voor Siberische tijgers nu een prima onderkomen gevonden in Bydgoszcz in Polen.

Het park is blij een goede plek voor Yardan te hebben gevonden. Het welzijn van de dieren staat voorop bij de keuze van dierenpark waar de dieren uit Emmen naar toe verhuizen.

Toen in de namiddag bleek, dat de narcose geheel was uitgewerkt, is de vrachtwagen met Yardan op weg gegaan naar Polen. Eén van de roofdierenverzorgers van Dierenpark Emmen gaat met Yardan mee om te assisteren bij het transport.
(foto Dierenpark Emmen/Wybren Landman)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda