Boete carnavalsvereniging De Zeskante Steen

EMMEN - Carnavalsvereniging De Zeskante Steen uit Barger-Oosterveld heeft wegens overtreding van de veiligheidsenmilieu voorschriften enkele weken terug een boeteopgelegd gekregen van €12.000,--. De boete dieaanvankelijk definitief was, is vanwege de zeerpositieve instelling en bereidheid van de vereniging omde organisatie van haar carnavalsoptocht te verbeteren,na een gesprek met burgemeester Bijl door hemomgezet naar een voorwaardelijke boete.

Voorafgaand aan de carnavalsoptochten worden door de gemeente als handhavende instantie de deelnemende carnavalskarren gekeurd door de gemeente op veiligheid, milieu en technische vereisten. Bij overtreding hiervan tijdens de optocht kan een boete worden opgelegd aan de vergunninghouder, afhankelijk van het aantal en aard van de overtreding.

De geconstateerde overtredingen betreffen geluidsoverlast en verkeerd gebruik van een aggregaat door enkele deelnemers. Mocht tijdens de optocht(en) van volgend jaar weer overtredingen worden geconstateerd dan zullen de boetes daadwerkelijk worden geïnd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda