Carnavalsverenigingen en gemeente evalueren carnavalsoptochten

EMMEN - We zetten een goede volgende stap naar veilige optochten en een gezellige carnaval sfeer voor de carnavalsverenigingen, deelnemers en publiek. Dat is de uitkomst van de evaluatieavond van de carnavalsverenigingen uit Barger-Oosterveld, Zwartemeer, Weiteveen, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum en de gemeente Emmen. De evaluatie vond plaats n.a.v. de carnavalsoptochten van enkele weken geleden.


Elk jaar na het carnaval worden tijdens een evaluatiebijeenkomst ervaringen en gebeurtenissen over de carnavalsoptochten uitgewisseld. Doel is elkaar tips en adviezen te geven en van elkaar te leren om het volgend jaar de risico's op onveilige situaties verder te beperken of beter nog, te voorkomen. Zo is het verloop van alle optochten besproken, evenals de technische en veiligheidsaspecten van de praalwagens, de keuringsprocedure, verlichting, geluidsinstallaties, algehele veiligheid, opstellussen, startnummers, vermogen aggregaten, verkeerssituaties, etc. Afgesproken is onder meer dat voor het komend jaar de aanmeldingscriteria voor de praalwagenbouwers ongewijzigd blijven en dat er bij controles nog eenduidiger zal worden opgetreden. Praalwagens die niet aan alle eisen voldoen worden geweerd.

De carnavalsverenigingen willen het bewustzijn voor verantwoordelijkheid voor veiligheid en milieu (geluid) bij hun leden verder bevorderen. Gemeente Emmen die belast is met de afgifte van vergunningen en handhaving van de veiligheid, zegde de besturen van de verenigingen toe daarbij gezamenlijk met hen te willen optrekken en te willen adviseren en ondersteunen in de aanloop naar het carnaval van volgend jaar. Ook de politie is hierbij nauw betrokken. Voor

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda