Flintenstad maakt zich op voor groots carnaval

BARGER OOSTERVELD - Eind februari zal het carnaval in Flintenstad weer los barsten. Carnavalsvereniging De Zeskante Steen heeft, in samenwerking met sociale partners en de horeca, weer een prachtig programma op weten te stellen. De aftrap is op zaterdag 23 februari. In de Melody zal de seniorenmiddag worden gehouden. Op woensdag 27 en donderdag 28 februari verzorgt de carnavalsvereniging een bonte avond in verpleegtehuis De Horst en bij de cli�?�«nten van Stichting De Trans.

Op vrijdag 1 maart barst het feestgeweld echt los. In café Oale Stee wordt dan weer de altijd drukbezochte Karrenbouwersavond gehouden. Publiekstrekker op deze avond is niemand minder dan Henk Dissel. Vanaf 21.00 uur is iedereen welkom.

Zaterdag 2 maart staat in het teken van de kinderen uit Barger-Oosterveld en omstreken. De kindermiddag is altijd druk bezocht en het belooft weer een mooi spektakel te worden. Zaterdagavond viert het dorp Kleintje Carnaval. Beide evenementen vinden plaats in Melody.

Op zondag 3 maart komt dan het moment waar heel Drenthe naar uit kijkt; De Grootste Optocht van het Noorden. De inschrijving loopt nog tot 1 februari, maar op moment van schrijven hebben maar liefst 93 deelnemers zich aangemeld. De optocht start om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur is het dorp afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Iedereen is uiteraard van harte welkom. Er wordt geen entree geheven. Daarna barst het feest los in residentiecafé Oale Stee, Melody en De Boogie Bar. Bij de Boogie Bar zal een grote tent geplaatst worden, zodat alle bezoekers feest kunnen vieren waar zij dat graag willen. In alle cafés zullen de bekende carnavals-DJ’s het publiek weer de tent uit laten swingen.

Dinsdag 5 maart brengt de carnavalsvereniging, onder aanvoering van Prins Erik I en Prinses Geke I nog een bezoek aan de zieken van het dorp, om vervolgens ’s avonds de carnaval af te sluiten tijdens de Slotavond in De Boogie Bar/Crazy Times. Op woensdag volgt nog het traditionele haringhappen in residentie Oale Stee en daarna kunnen de maskers en verkleedspullen weer een jaar de kast in. De carnavalsvereniging zal echter niet zo lang pauzeren, want in 2020 staat het 50-jarig bestaan van de vereniging op het programma. De Zeskante Steen kennende, zal dat ook groots gevierd gaan worden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda