André Manuel optreden in Cultureel Café De Amer.

AMEN - Op zondag 25 februari komt Andre Manuel optreden in Cultureel Cafe De Amer. Al ruim 25 jaar staat Andre Manuel bekend als de bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zitten vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant onderstrepen: Andre Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.

In zijn tienerjaren grijpt de jonge André naar de gitaar en weet vanaf dat moment; “Dit is wat ik wil doen.” Hij experimenteert en leert zichzelf het instrument te bespelen. Een vooropleiding aan het conservatorium laat hem kennismaken met de schoolse wereld achter een muzikaal bestaan. Een kort samenzijn. Hij wil meer, hij wil vrij, hij wil zijn eigen weg.

Op zijn twintigste kan hij leven van de muziek. Als deel van de band Fratsen brengt hij maatschappijkritische nummers de wereld in. Wanneer de band stopt, verweeft het cabaret zich meer en meer door zijn liederen vol ongezouten meningen. De uitleg die hij geeft bij zijn liedjes wordt steeds langer. Totdat zich een voorstelling ontpopt die echt cabaret genoemd mag worden. Hij schopt tegen alledaagse dingen aan. Hij wil niet meedoen met een hype en mengt zich in politiek en maatschappelijk debat.

Deze in Twente geboren en getogen kunstenaar vindt het zijn taak om mensen op andere gedachten te brengen, aan het denken te zetten. En dat lukt gegarandeerd.

Een concert in Cultureel Café De Amer is bij te wonen door te reserveren via www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren .

Voor in de agenda

Zondag 25 februari

André Manuel

Cultureel Café De Amer, Amen 20 in Amen

Aanvang: 14:00 uur

Entree: € 25,00 incl. twee consumpties

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda