Emmen is 13 culturele evenementen rijker

EMMEN - Kom je uit Emmen, dan kom je van goede grond, daar zijn de Emmenaren het over eens! Met het thema ‘Van Goede Grond’ laat Emmen als culturele gemeente van Drenthe zien hoe cultuur een inspiratiebron kan zijn om prachtige dingen tot stand te brengen. De gemeente Emmen heeft in het eerste kwartaal van Culturele Gemeente aan 13 instellingen bijna €30.000,- subsidie verstrekt.


Wethouder Bouke Durk Wilms: “De culturele instellingen verdubbelen de gemeentelijke subsidie door de samenwerking op te zoeken met andere financierders. Op deze manier komen de instellingen met verrassende samenwerkingsvormen en dit is precies wat we willen bereiken met Emmen Culturele Drentse Gemeente 2015/16”.

Wie hebben dit kwartaal subsidie ontvangen? Ergoednetwerk, Stichting Gemeentedichters Emmen, HaFaBra-Orkesten, Toonkunstkoor Emmen, Taalwerkplaats Nieuw-Amsterdam, Stichting Zomerzinnen, Stichting Memory Lane, The Bake Shop, Sedna, Se van Weert, Wildernis in Drenthe en Stichting Grote Kerk Emmen. Alle evenementen staan in de uitagenda op de website www.emmenmaakhetmee.nl. Daarnaast is alles ook te volgen via Twitter @vangoedegrond of via Facebook.com/vangoedegrond.

Subsidieregeling aanvragen kan nog steeds
Voor activiteiten tussen januari 2015 en oktober 2016 is het nog steeds mogelijk om subsidie aan te vragen binnen de volgende disciplines: Theater, Dans, Muziek, Beeldende kunst, Fotografie, Film, Multimedia, Design/mode, Literatuur/poëzie/taal, Architectuur en Cultureel Erfgoed. Instellingen kunnen maximaal 50% van de kosten van de activiteit gesubsidieerd krijgen, met een maximum subsidiebedrag van € 10.000,-.

Om aanspraak te maken op de subsidie moeten instellingen een projectplan met begroting en dekkingsplan in dienen. De deadline voor de eerstvolgende aanvraagperiode is 15 mei, voor projecten die worden uitgevoerd tussen 1 juli en 30 september 2015. Per aanvraagperiode is € 25.700,- beschikbaar voor culturele projecten. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden via www.emmen.nl/culturelegemeente

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda