Emmen start cultuurparticipatieproject voor senioren

EMMEN - Op dinsdag 13 oktober a.s. geeft wethouder Jan Bos van de gemeente Emmen het startsein voor een pilotproject voor cultuurparticipatie voor senioren in de gemeente Emmen. Op 6 verschillende podia (locaties)in de gemeente Emmen zullen in de periode van oktober 2015 t/m januari 2016 cultuuractiviteiten voor senioren worden georganiseerd.


Deze bestaan uit een zangproject, ‘de verhalentafel’ - prachtige verhalen uit ons erfgoed, aandacht voor de muziek uit de gouden jaren uit de vorige eeuw, aandacht voor dans/theater en voor poëzie en beeldende kunst . Een zeer gevarieerd aanbod voor een breed publiek, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestaande podia, zoals zorginstellingen en multifunctionele centra.

De gemeente Emmen wil cultuur ook voor een breder publiek toegankelijker maken en heeft daartoe vorig jaar de ‘Netwerkgroep Gekleurd Grijs’ ingesteld, die als taak kreeg een sterke basis te ontwikkelen om cultuuractiviteiten onder handbereik van senioren te brengen. Met deze pilot wil de netwerkgroep bezien of dit concept werkt en welke elementen uit dit concept de toegevoegde waarde van cultuurparticipatie voor senioren in de samenleving kan versterken.

Medio 2016 moet de netwerkgroep vervolgens handvatten kunnen aanreiken aan de gemeente Emmen die deelname aan cultuuractiviteiten kunnen versterken en om gekleurd vergrijzen onder handbereik voor alle betrokkenen te brengen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda