Laatste aflevering van het Taal an Taofel-seizoen bij Café Restaurant Wielens in Noord-Sleen.

NOORD SLEEN - Op zondag 6 maart de laatste aflevering van het Taal an Taofel-seizoen bij Café Restaurant Wielens in Noord-Sleen. Deze keer met Djodjie C.A.Rimsampessy, Abel Darwinkel en Wil Stevens.

Djodjie Rimsampessie (Schattenberg 1960) schrijft poëzie. Hij is kind van Molukse ouders. Hij schrijft in het Maleis en het Nederlands. Thema’s zijn vaak de etnische en culturele achtergrond. Hij heeft meerder uitgaven op zijn naam en publiceerde onder meer in Roet en het Mulukse Marinjo. Ook schreef hij liedteksten voor onder andere Chris Hinze. Tijdens zijn optredens wordt hij muzikaal begeleid door Tom Rahajaan met wie hij al zo’n twintig jaar optredens verzorgt.

Abel Darwinkel (1968) zorgt voor het prozagedeelte. Darwinkel studeerde literatuurwetenschappen in Groningen en Lyon. Hij is als streektaalfunctionaris bij het Huus van de Taol in Beilen belast met taalwetenschappelijk werk . Met Jan Germs verzorgde hij eerder Jasbuus vol Drèents voor RTV-Drenthe. Hij geeft workshops en lezingen over de Drentse streektaal. Hij heeft meerdere uitgaven op zijn naam. Als laatste kwam in 2015 Op stee uit m et Drentse en Groninger plaatsnamen.

Zanger Wil Stevens (Nieuw Buinen1948) verzorgt het muzikale deel. Groningse Country. Will zit meer dan 50 jaar in de muziek. Hij speelde bij het RCW-trio, The Music Sounds, Magic Moon en The Swingers. Will heeft 4 cd's uitgebracht, namelijk "Schreven in 'n Boom", "Twaispoor", "Deukies in Mien Haart" en "In The Mood".

Taal an Taofel begint om 11.00 uur en duurt tot 14.00 uur.
De presentatie van Taal an Taofel is in handen van Gloria Sommer en Gezienus Omvlee
Een toegangskaartje kost zeventien euro, inclusief de warme maaltijd.

Reserveren kan via 0591-362371 bij Reina Zwiers.
Zonder reservering betalen de bezoekers € 2 ,-- extra.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda